...................

17 Μαρ 2017

Να αγωνιστούμε ξανά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!

Τις τελευταίες εβδομάδες άλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» βρίσκεται σε εξέλιξη! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παλεύει να πείσει τον λαό για τους επιτυχημένους χειρισμούς της και τις ημέρες ανάπτυξης που έρχονται. Ωστόσο, τα μέτρα τα οποία συζητούνται αυτήν την στιγμή μεταξύ κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ έρχονται να ευνοήσουν αποκλειστικά το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ – ΕΕ – Γερμανία) στην χώρα. Παρόλα τα συστηματικά ψέματα που ακούγονται καθημερινά στις τηλεοράσεις πρόκειται για σκληρά μέτρα τα οποία που θα πλήξουν άμεσα το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Από ότι φαίνεται το μόνο καλό χαρτί που η κυβέρνηση έχει στα χέρια της είναι η ικανότητα της να κρατάει τον λαό στη γωνία και να εφαρμόζει την πολιτική της χωρίς αντιδράσεις. Η περιβόητη «συμφωνία με τους θεσμούς» φαίνεται να καθυστερεί όχι γιατί η ελληνική πλευρά βάζει κάποιου είδους κόντρα αλλά γιατί ΕΕ- ΔΝΤ διαφωνούν ανοιχτά για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Μια πολύ πιθανή καταληκτική ημερομηνία φαίνεται να είναι στις 20/3 με την συνεδρίαση του Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που συζητούνται περιλαμβάνουν: δραστικές μειώσεις στις συντάξεις που θα φτάνουν εως και 35 %, κάτι που σημαίνει ότι πολλές συντάξεις θα καταλήξουν να είναι απλώς επιδόματα και τίποτα παραπάνω. Μείωση του αφορολόγητου (ακούγεται γύρω στις 5600) , με άλλα λόγια αν το υπολογίσει κανείς θα διαπιστώσει ότι μιλάμε για χάσινο ενός μισθού ετησίως τουλάχιστον! Όπου σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του ΕΦΚΑ, η ετήσια μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.  Ακόμη συζητιέται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κάτι που θα σημάνει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, η οποία έχει χτυπήσει κόκκινο ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες όπου φτάνει πάνω από 50% και βέβαια για να περάσουν όλα τα παραπάνω επιβάλλεται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με πρωταρχικό στόχο το διακίωμα στην απεργία (οι αποφάσεις για απεργία θα παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία δηλ 50%+1). Με άλλα λόγια δημιουργούν συνθήκες ώστε να είναι αδύνατο να καλεστούν  απεργίες λαμβάνοντας υπόψιν και την κατάσταση του κινήματος τα τελευταία χρόνια.

Εν τέλει πρέπει να συνειδητοποιήσουμε που στοχεύει η κάθε μεριά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητά μέσα από την διαπραγμάτευση κάποιες ρυθμίσεις σε σχέση με το χρέος και την οικονομία ώστε να μπορέσει να πάρει μπρος η οικονομία και να εξασφαλίσει παραπάνω κέρδη η αστική τάξη. Η Γερμανία θέλει να σιγουρέψει την ροη κεφαλαίων προς αυτήν και να εξασφαλίσει την συνοχή της ΕΕ με τα τόσα πολλά προβλήματα. Οι  ΗΠΑ επιθυμούν  την σταθερότητα μια χώρας στήριγμα για τα συμφέροντα και τους πολέμους που διεξάγει στην περιοχή (Ανατολική μεσόγειος, Σύρια). Το μεγάλο ερώτημα είναι το που θα πρέπει να στοχεύσει η πλευράς της νεολαίας και των εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο πως τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην πλήρη φτωχοποίηση του λαού. Ο λαός και η νεολαία θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν ενάντια στη νέα αυτή λαίλαπα. Γνωρίζουμε ότι η συγκυρία και οι συσχτισμοί είναι αρνητικοί, γι’ αυτό η οργάνωση και ο αγώνας σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων καλεί κάθε νεολαίο να συμβάλει με τις δυνάμεις του σε αυτόν τον αγώμα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε.
 •    Όχι στα νέα μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό και φορολογικό!
 •  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
 • Ανατροπή της πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ κεφαλαίου και κυβέρνησης

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος18/3/17, 7:26 π.μ.

  Τα Μικρόβια του Φασισμού στη Σισιαλδημοκρατία!

  [Σύνθημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας που κυκλοφόρησε στις εκλογές του 1920, γράφει: «Οι
  ψηφοφόροι υιοθετούν τη στάση σας! Δικτατορία των τραπεζιτών ή δικτατορία των εργαζομένων;» (Τί άλλαξε με το Σήμερα;;)]

  Ο φασισμός δεν έλκει μόνο ιστορικά την προέλευσή του κατά κύριο λόγο από τη σοσιαλδημοκρατία, υπό την έννοια ότι πολλοί εκ των βασικών ηγετών του προέρχονται από το συγκεκριμένο χώρο: ο Μουσολίνι, πρώην εκδότης της «Avanti», επίσημου οργάνου των Ιταλών σοσιαλιστών, ο Πιλσούντσκι, πρώην ηγέτης του Πολωνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Μόσλι, πρώην υπουργός στη δεύτερη κυβέρνηση των Εργατικών, με πρωθυπουργό τον ΜακΝτόναλντ.
  Ακόμη και ο Αδελφός ξεκίνησε από ... Αριστερά φίλε Τσίπρα!
  Ο φασισμός εκπορεύεται ιδεολογικά κυρίως από τις τακτικές στις οποίες έχει ήδη καταλήξει η σοσιαλδημοκρατία.

  Αναζητώντας τα ίχνη του Φασισμού βρίσκουμε κ. βλέπουμε Σοσιαλδημοκρατική Πολιτική!

  Αντί Επιλόγου για Τους Αριστερούλιδες Τσίπρα, Κοτζιάς και συνοθήλευμα: Τα (5) πέντε εγκλήματα της σοσιαλδημοκρατίας εναντίον της Εργατικής Τάξης:

  Η σοσιαλδημοκρατία, συνεπώς, προετοίμασε ιδεολογικά το δρόμο για το φασισμό: Καταρχήν,
  εγκαταλείποντας ή αλλοιώνοντας το Μαρξισμό, δεύτερον, αρνούμενη το διεθνισμό και προσδένοντας τους εργάτες στην υπηρεσία του «δικού τους» ιμπεριαλιστικού κράτους, τρίτον, πολεμώντας τον κομμουνισμό και την προλεταριακή επανάσταση, τέταρτον, παραποιώντας το «σοσιαλισμό» ή χρησιμοποιώντας αορίστως «σοσιαλιστικές» φράσεις («η νέα κοινωνική ευταξία», η «κοινοπολιτεία», «η βιομηχανία ως δημόσια υπηρεσία» κλπ.) για να καλύψει το μονοπωλιακό καπιταλισμό, πέμπτον, υπερασπίζοντας την ταξική συνεργασία και την ενσωμάτωση των οργανώσεων της εργατικής τάξης στο καπιταλιστικό κράτος. Ολα αυτά παρέχουν την ιδεολογική βάση και τα θεμέλια του φασισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το τελικό στάδιο της πολιτικής που επιζητά την πλήρη αφομοίωση της εργατικής τάξης, δεμένης χειροπόδαρα, στον καπιταλισμό και το καπιταλιστικό κράτος. Το σύνολο αυτής της προπαγάνδας και τακτικής που ακολούθησε η σοσιαλδημοκρατία έσπειρε σύγχυση, αποδυνάμωσε και τσάκισε την ταξικά συνειδητή σοσιαλιστική θεώρηση όλων εκείνων των εργατών που επηρέαζε, εμπόδισε τη διάδοση της επαναστατικής μαρξιστικής αντίληψης, εξέθρεψε φασιστικές εν μέρει ιδέες περί εθνικισμού, ιμπεριαλισμού και ταξικής συνεργασίας, και συνεπώς άφησε τις μάζες να γίνουν εύκολη λεία για το φασισμό.

  Και ΕΑΝ ο Τσίπρας και cia Είναι Αριστερά τότε Εμείς Είμαστε Εξωγαλαξιακοί και ερχόμαστε από το Νεφέλωμα ΝΧ24/2α/5Ζ3

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com