...................

23 Μαρ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ)
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

• Με μαζική παρουσία εργαζόμενων και νεολαίων και πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής (Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου) της ΛΑ-ΑΑΣ το Σαββατοκύριακο 18-19 Μάρτη στην Αθήνα.
Οι εκπρόσωποι από τα σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ στις διάφορες περιοχές της χώρας μετέφεραν μια ουσιαστική εικόνα από τη λειτουργία των σχημάτων, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της, ενώ συνέβαλαν στο να ξεδιπλωθεί μια ευρύτερη πολιτική συζήτηση για τις εξελίξεις στο διεθνές και εσωτερικό πεδίο, την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την ένταση και το βάθεμα της επίθεσης των δυνάμεων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς.

• Η συζήτηση ανέδειξε μια γενική συμφωνία στο εισηγητικό κείμενο που κατέθεσε η Γραμματεία και το οποίο αφορούσε τις διεθνείς και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τον απολογισμό, τις πολιτικές κατευθύνσεις και τη λειτουργία της ΛΑ-ΑΑΣ και των σχημάτων της.
Παράλληλα, η συζήτηση ανέδειξε και επιπλέον ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τη δράση των σχημάτων, πτυχές της πολιτικής παρέμβασης της Συνεργασίας στα διάφορα μέτωπα, αλλά και στοιχεία της πολιτικής ανάλυσης της περιόδου.

• Είναι σημαντικό αυτή η συζήτηση, τόσο με βάση το εισηγητικό κείμενο όσο και στα επιπλέον ζητήματα που αναδείχτηκαν, να μεταφερθεί το επόμενο διάστημα στα τοπικά σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ, ώστε να ευνοήσει τη συμμετοχή όλου του δυναμικού της ΛΑ-ΑΑΣ. Αυτή η διαδικασία θα συμβάλει και στην ευρύτερη ανάγκη που αναδείχτηκε να ζωντανέψει και να βαθύνει η λειτουργία των σχημάτων.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν:

α) Με την έγκριση του εισηγητικού κειμένου της Γραμματείας.

β) Με την απόφαση η Πανελλαδική Επιτροπή, σε μια νέα συνεδρίαση της μέσα στο καλοκαίρι, να καταλήξει στο τελικό κείμενο που θα αποτελέσει την εισήγηση στην Πανελλαδική Σύσκεψη. Η διαμόρφωση αυτού του τελικού εισηγητικού κειμένου προς την Πανελλαδική Σύσκεψη, έχει ως βάση στο εγκεκριμένο κείμενο των εργασιών της 18-19.3. 2017 και θα λάβει υπόψη τα θέματα που αναδείχθηκαν ή τοποθετούνται προς συζήτηση (Εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη Τραμπ, αντιθέσεις με Ρωσία, Γερμανία, Κίνα, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ζητήματα κατάστασης εργατο-λαϊκού κινήματος και σχετικά με την ανασυγκρότησή του, ζητήματα της σχέσης του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, μ΄ αυτόν ενάντια στον καπιταλισμό και τις ρεφορμιστικές-«συνδιαχειριστικές» «λύσεις», ζητήματα πάλης και πρωτοβουλιών απέναντι στα μέτωπα της περιόδου, τα βάρβαρα μέτρα και «μνημόνια», ζητήματα κοινής δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ, ζητήματα σχέσης της ΛΑ-ΑΑΣ με τους μαζικούς φορείς (σωματεία, συλλόγους), ζητήματα λειτουργίας των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ).

γ) Με την απόφαση για την προετοιμασία της οργάνωσης διαλόγου στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ.
Στόχος μας είναι σε αυτή την διαδικασία να υπάρξει ζωντανή συμμετοχή όλου του δυναμικού της ΛΑ-ΑΑΣ και να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια της.

Μάρτης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com