25 Μαρ 2017

Συζήτηση για το "Φασισμό, εθνικισμό και ρατσισμό" στο Εκτός των Τειχών

Εκδήλωση με θέμα "Φασισμός, εθνικισμός και ρατσισμός" πραγματοποιήθηκε χθες στο "Εκτός των Τειχών". Τρια διαφορετικά θέματα μεν αλλά και σχετικά μεταξύ τους.
Οι εισηγητές αφού αναφέρθηκαν και σε ιστορικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη, στα ζητήματα που προέκυψαν τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια -Βαλκάνια, μεγάλα μεταναστευτικά κύματα, διάλυση χωρών με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προσφυγιά- στάθηκαν ιδιαίτερα στη χρήση αυτών των τριών εννοιών και πρακτικών από τις σύγχρονες αστικές τάξεις. Κάθε είδους. Είτε ιμπεριαλιστικές είτε εξαρτημένες είτε και ενδοιάμεσες με τις μεγάλες διαφορές που παρουσιάζουν ως προς τους στόχους και τις επιδιώξεις τους.
Προφανώς αναφέρθηκαν και στις ευθύνες της Αριστεράς όπως και στην απουσία εργατικού λαϊκού κινήματος που θα κοντράριζε τις επιδιώξεις της ντόπιας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση όπου σύντροφοι και συναγωνιστές αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα ή και σε πλευρές που δε πιάστηκαν από τις εισηγήσεις.
Ήταν μια πολύ καλή συζήτηση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να βγει και παρά έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com