...................

6 Μαρ 2017

Καταγγελία για τις φασιστικές προκλήσεις στα Σεπόλια

Το τελευταίο διάστημα στα Σεπόλια οι προκλήσεις των φασιστών της «Χρυσής Αυγής» και παραφυάδων της έχουν ενταθεί, στοχοποιώντας συλλογικότητες και αγωνιστές, με το σκίσιμο αφισών και το γράψιμο συνθημάτων, απειλητικών προς την Αριστερά.

Αποκορύφωμα αυτών των προκλήσεων ήταν ο βανδαλισμός της μοτοσυκλέτας του αγωνιστή και μέλους της «Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Πλάτωνα και Σεπολίων» Δημήτρη Καττή, «καταθέτοντας» μάλιστα και την υπογραφή τους με τα σύμβολά τους στον τοίχο.

Η αποθράσυνση των νεοναζί, όχι μόνο στα Σεπόλια αλλά παντού, δεν είναι τυχαία. Έχει τις ρίζες της στην πολιτική των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του ΝΑΤΟ, στην πολιτική της κυβέρνησης και του ντόπιου κεφαλαίου που τηρούν πρόθυμα ότι τους επιτάσσουν οι πρώτοι. Έχει τις ρίζες της στον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση το προσφυγικό ζήτημα. Που εξαθλιώνει και περιθωριοποιεί τους πρόσφυγες, δίνοντας ταυτόχρονα πάτημα σε κάθε είδους εθνικιστές, ρατσιστές και φασίστες να κραυγάζουν για τα «ιερά και όσια» του …έθνους. Την ίδια στιγμή που στην πράξη υπερασπίζουν - ως γνήσια μαντρόσκυλα του συστήματος που είναι - αυτή την πολιτική! Στοχοποιώντας κάθε συλλογικότητα και κάθε αγωνιστή που στρέφεται ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού και των προσφύγων. Η αποθράσυνση αυτή, τροφοδοτείται επίσης απ΄ το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ξεπλένει» τη νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή» και τη δολοφονική, αντιλαϊκή της δράση.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, όχι μόνο των φασιστών, αλλά και του συστήματος που τους θρέφει, είναι η οργάνωσή του λαού, η αντίστασή του απέναντι σε ό,τι του αφαιρούν, η διεκδίκηση του για τα δικαιώματά του, και τελικά η οριστική αναμέτρηση με τις πολιτικές αυτές.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταδικάζει τις προκλήσεις και τις απειλές ενάντια στη Λαϊκή Συνέλευση, στα μέλη της και ιδιαίτερα στο Δημήτρη Καττή, και καλεί το λαό των γειτονιών του 4ου διαμερίσματος να δώσει την κατάλληλη απάντηση μέσα απ’ τους αγώνες του ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλουν, αλλά κι ενάντια στους φασίστες που την υπερασπίζονται.

6.3.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com