...................

27 Μαρ 2017

Ξάνθη: Κοινή δράση ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 και την Κυριακή 26 Μάρτη δύο συσκέψεις που κάλεσε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στην Ξάνθη. Η συσκέψεις αυτές έγιναν ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων που εξυφαίνονται στις λεγόμενες διαπραγματεύσεις με του "θεσμούς" και με στόχο να επιτευχθεί η κοινή δράση ανάμεσα σε πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αγωνιστές και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντίστασης και διεκδίκησης στο κίνημα. Η Λαϊκή Αντίσταση επιδίωξε, και ως ένα βαθμό το πέτυχε, αυτές οι συσκέψεις να γίνουν πλατιά γνωστές (γι αυτό διακίνησε το κάλεσμα σε εργασιακούς χώρους και το έδωσε στα ΜΜΕ) και να μην είναι μια τυπική διαδικασία, τόσο ως προς τη συμμετοχή, όσο και ως προς τη συζήτηση.

Στις συναντήσεις συγκροτήθηκε πρωτοβουλία για την κοινή δράση ("κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα"), συμφωνήθηκε κοινό κάλεσμα και αφίσα και αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας το Σάββατο 1 Απρίλη 11:30 πμ στην κεντρική πλατεία. Επίσης αποφασίστηκε η προπαγάνδιση της πορείας με την κοινή ανακοίνωση την Πέμπτη 30 Μάρτη στις 6:30 μμ στο κέντρο της πόλης. Τέλος αποφασίστηκε νέα σύσκεψη την Τετάρτη 5 Απρίλη για να εξεταστούν επιπλέον δράσης.

Η Λαϊκή Αντίσταση θα προπαγανδίσει και αυτόνομα τη πορεία του Σαββάτου και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Ξανά στο δρόμο του αγώνα
Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα

Νέα βάρη, κοντά στα τόσα που σηκώνει ο λαός μας, εξυφαίνονται στις λεγόμενες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς». Νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που χτυπούν το εισόδημα και τη δουλειά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων: Μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, προληπτική ψήφιση μέτρων για μετά το 2018, ξεπούλημα των δομών ενέργειας, διεύρυνση της εργασιακής ζούγκλας, χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

ΕΕ και ΔΝΤ ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας, αλλά παράλληλα συμφωνούν πως η κερδοφορία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου πρέπει να πατήσει επάνω στο τσάκισμα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να υλοποιήσει τη νέα βαρβαρότητα και προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» με την απάτη των «αντισταθμιστικών μέτρων». Ταυτόχρονα «διαπραγματεύεται» μια καλύτερη μοίρα γι αυτούς που στην πραγματικότητα εκπροσωπεί: την ντόπια αστική τάξη και τις «μπίζνες» της. Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υποκριτικά δηλώνουν ότι διαφωνούν, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι είναι οι πρώτοι διδάξαντες.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ) έχει αφήσει προ πολλού τα προσχήματα και στέκεται ανοιχτά ενάντια στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Η κινηματική άπνοια που επικρατεί σίγουρα ευνοεί τις δυνάμεις του κεφαλαίου, δεν αντιστοιχεί όμως στην οργή που φωλιάζει στις καρδιές των λαϊκών ανθρώπων.

Να κάνουμε αυτή την οργή, συνειδητή αντίσταση ενάντια σε παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα. Να μετατρέψουμε την ανάγκη για αγώνα σε πραγματικότητα. Να παραμερίσουμε την απογοήτευση και την αίσθηση ανημποριάς και να ξεπεράσουμε τα κινηματικά αδιέξοδα. Μέσα από την ενεργοποίηση των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των πρωτοβουλιών νεολαίας. Μέσα από την κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών.

Δεν περιμένουμε την απεργιακή τουφεκιά των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την τελευταία στιγμή ψήφισης των μέτρων. Δημιουργούμε τους όρους για ένα μαζικό, αγωνιστικό, κίνημα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης του συστήματος.

Καλούμε σε συγκέντρωση - διαδήλωση
το Σάββατο 1 Απρίλη στις 11:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών 
ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/3/17, 7:41 μ.μ.

  Ποιές οργανωσεις και ποιές συλλογικοτητες συμμετεχουν σε αυτή την πρωτοβουλια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/3/17, 9:58 π.μ.

  Σιγα ρε που θελετε και κοινη δραση!
  Εμεις εχουμε το προγραμμα, εμεις και τον πολο, γυρω απο τον οποιο θα περιστρεφεστε, αν θελετε να μην απομονωθειτε. Η θα μπειτε κατω απο την ομπρελα του δικου μας καινουριου, σωστου, αυτη τη φορα, συριζα, η θα φατε αγρια απομονωση.
  Υπογραψτε ρε το προγραμμα μας αν θελετε να υπαρξετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος28/3/17, 11:22 π.μ.

  Εκτός από τη ΛΑ-ΑΑΣ, συμμετέχει η ΛΑΕ και η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση (σχήμα που παρεμβαίνει στο Διδασκαλικό Σύλλογο). Τοποθετήθηκε επίσης εκπρόσωπος του ΝΑΡ, που είδε θετικά τη διαδικασία, και αναμένεται η τελική απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com