7 Μαρ 2017

Τουρκία: κινητοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων για επιστροφή στη δουλειά!

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ"

Στις 11 Μαρτίου θα ξεκινήσουν απεργία πείνας διαρκείας!

Μετά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης απολύθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Το πρώτο σπίρτο της αντίστασης άναψε στην Άγκυρα η Νουριέ Γκιουλμέν, καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Κάθε μέρα την προσήγαγαν, αλλά αυτή συνέχιζε την διαμαρτυρία της. Τώρα είναι πολλοί και έχουν κατακτήσει το δικαίωμα της αντίστασης στο δρόμο.

Έχουν περάσει 115 μέρες, οι φωνές τους απλώθηκαν παντού. Τέσσερις εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν στην Malatya (Κουρδιστάν) την αντίσταση με πανό "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ". Εδώ και 45 μέρες τους προσάγουν κάθε μέρα για να μην είναι παράδειγμα προς μίμηση στους άλλους, αλλά δεν μπορούν πια να τους σταματήσουν, η αντίσταση των εκπαιδευτικών έχει απλωθεί στις πόλεις Αιντίν και Μποντρού και στο Αιγαίο και αυτοί συλλαμβάνονται καθημερινά. Μία αρχιτέκτονας ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο την αντίσταση στην πόλη Düzce (Μαύρη Θάλασσα) και άλλη μία εκπαιδευτικός στην Πόλη (Ιστάνμπουλ).

Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο σε μια απλή διαμαρτυρία, αλλά επεκτείνεται σ’ έναν αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Γι’ αυτό στην Άγκυρα η καθηγήτρια Νουριέ Γκιουλμέν και ο δάσκαλος Σεμίχ ανακοίνωσαν ότι στις 11 Μαρτίου θα ξεκινήσουν απεργία πείνας διαρκείας.

Ο αγώνας του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: