...................

12 Μαρ 2017

Θεσσαλονίκη: Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές της Χαλκιδικής! (Συγκέντρωση στα δικαστήρια, 13/3 9:00 π.μ.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές της Χαλκιδικής!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου ξεκινά η δίκη των 21 αγωνιστών της Β. Ανατολικής Χαλκιδικής, με κατασκευασμένες κατηγορίες για τα γεγονότα του 2013 στις Σκουριές.
Το μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την ιμπεριαλιστική πολυεθνική συγκλόνισε όλη τη χώρα.
Τα ΜΑΤ, η βία και η καταστολή, τα χημικά σε σχολεία, οι μεταμεσονύχτιες τρομοκρατικές έφοδοι σε σπίτια κατοίκων και οι συλλήψεις δε στάθηκαν ικανές να ανακόψουν την αποφασιστικότητα των κατοίκων για το δικαίωμα στη ζωή, τη γη και την ελευθερία.
Προκειμένου να τελειώνει με αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έστησε ολόκληρη βιομηχανία διώξεων σε 400 αγωνιστές με συλλήψεις και παραπομπές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στους κατοίκους, αλλά αδειοδοτεί και υπερασπίζεται την εξορυκτική δραστηριότητα.
Οι ELDORADO, Μπόμπολας και ΣΙΑ ληστεύουν τον πλούτο μας από την Ολυμπιάδα και με φρενήρη ρυθμό συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο στις Σκουριές.
Το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό του, να ανασυγκροτηθεί και να κλιμακώσει τον αγώνα του για να αποτρέψει την τρομακτική καταστροφή που επέρχεται.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. μπροστά στην έναρξη της δίκης των αγωνιστών της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην Ελντοράντο-Ελληνικός Χρυσός καλεί τον λαό και την νεολαία της Θεσσαλονίκης σε μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και καταδίκης της τρομοκρατίας και των δικαστικών διώξεων.
Για να απαιτήσουμε να απαλλαγούν οι αγωνιστές και να πάψουν οι δίκες! Για να βροντοφωνάξουμε πως είναι ανεπιθύμητες οι πολυεθνικές, ληστές και καταστροφείς του ορυκτού και φυσικού πλούτου της Χαλκιδικής! Για να καταδικάσουμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν και ανέχονται την δράση των επενδυτών του θανάτου!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΕΞΩ Η ELDORADO GOLD ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην πλατεία ΧΑΝΘ στην συγκέντρωση και την διαδήλωση, 11:00 π.μ.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 9:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com