...................

1 Μαρ 2017

Κινητοποιήσεις ενόψει των εγκαινίων του έργου παρωδία "ΣΜΑ Ευκαρπίας"

Ο ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κ. Μακεδονίας, αφού έστησε το φαραωνικό ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στην Ευκαρπία με τα ΜΑΤ, την αστυνομία και τη βιομηχανία μηνύσεων προχωρά, χωρίς καν άδεια λειτουργίας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 11.00 σε εγκαίνια-παρωδία! Ξοδεύει μάλιστα χωρίς ντροπή το εξωφρενικό ποσό των 19.200 € για την φιέστα χρήματα δικά μας, που δίνουμε στο Δήμο για τα σκουπίδια.

Στη φιέστα θα πάρει μέρος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Οικολόγων, περνώντας στην αντίπερα όχθη, αυτή της εξυπηρέτησης συμφερόντων μεγαλοεργολάβων λησμονώντας τη συμπόρευση των κομμάτων τους με τους κατοίκους. Όπως ακριβώς έκανε και για την περίφημη άδεια καύσης απορριμμάτων που πήρε ο ΤΙΤΑΝ που ακόμα περιμένουμε να ανακαλέσει η κυβέρνηση της αριστεράς . Δυστυχώς συνεχίζει το έργο του Μητσοτάκη, ο οποίος περιχαρής επιθεώρησε το έργο με τον κ. Γεράνη να απολύει την ίδια μέρα εργαζόμενους ώστε να απαξιώσει εντελώς το φορέα διαχείρισης και να περάσει ευκολότερα η βιομηχανία σκουπιδιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ισοπέδωσε με εκρηκτικά ένα βουνό 500 μέτρα από τα σπίτια και νομίζει πως ισοπέδωσε και την αντίστασή μας. Θεωρεί πως ο ανυπότακτος λαός της Ευκαρπίας, του Δ. Παύλου Μελά θα αποδεχτεί να καταντήσει το τασάκι των σκουπιδιών η περιοχή δίπλα στο ΤΙΤΑΝ και στην παλαιά χωματερή Δερβενίου (η οποία ακόμα και σήμερα ρυπαίνει) και πως θα θάψει κάθε δράση Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, επανάχρηση, ανακύκλωση, στην προχωματερή που σχεδίασε με το Φάμελλο, το Μπουτάρη, τον Κυρίζογλου και το Δανιηλίδη.

Σπέρνει ανερυθρίαστα ψέματα για δήθεν οφέλη και δε λέει κουβέντα για τους δρόμους της Ευκαρπίας που δεν αντέχουν 300 απορριμματοφόρα καθημερινά, για τους άλλους ΣΜΑ που ΘΑ γινόταν, όπως ΘΑ γινόταν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, τα υπόλοιπα έργα στη πόλη, το περίφημο περιβαλλοντικό πάρκο – πράσινο σημείο 68 στρέμματα μέσα στο ΣΜΑ, ο ελεγκτικός μηχανισμός, η ανάπλαση του ρέματος του Μύλου και της παλιάς χωματερής Δερβενίου και άλλα πολλά που έταζαν οι προκάτοχοί του κκ Ζουρνάς, Γαλαμάτης, Φάμελλος (νυν Υπουργός Περιβάλλοντος!) κι αποδείχτηκαν χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ καλεί 

α) Φορείς, Συλλόγους και πολίτες σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 2 Μάρτη στο Μικρασιάτικο Σύλλογο Ευκαρπίας ώρα 8 το βράδυ όπου θα σχεδιάσουμε τα δικά μας «εγκαίνια» – απαρχή δράσεων και δραστηριοτήτων

β) το Λαό της περιοχής σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 του Μάρτη στις 10:30 στο χώρο μας δίπλα στο ΣΜΑ

γ) τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά να μπει μπροστά και να υλοποιήσει προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις, ενάντια στο συγκεκριμένο έργο.

Ώστε να μη λειτουργήσει αυτός ο ΣΜΑ που εναντιώνεται στο περιβάλλον, που συνθλίβει τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην πόλη και συμπιέζει κάθε έννοια περιβαλλοντικής δικαιοσύνης μιας περιοχής με την «ακαθόριστη» δυσοσμία, τα ΕΛΠΕ, το ΤΙΤΑΝ, τη ζέουσα Χωματερή Δερβενίου, τις ανεξέλεγκτες μονάδες-μάντρες ανακυκλώσιμων υλικών, τα νταμάρια και σε μια πόλη που η χωματερή στη Μαυροράχη είναι πληγή και βόμβα περιβαλλοντική για το παρόν και το μέλλον της .

ΟΧΙ στο ΣΜΑ της Ευκαρπίας - ΟΧΙ στα εγκαίνια της αυθαιρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com