....................................................

14 Μαρ 2017

Σάμος: Δικάζονται γιατί αντέδρασαν σε φασιστικά κηρύγματα στην επέτειο της αντιφασιστικής πάλης του λαού!

Κάτω η πολιτική των διώξεων και της τρομοκρατίας!
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην πάλη!

Την Πέμπτη 16/3 δικάζονται ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, Τάκης Διαμαντίδης και ο τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου, Διαμαντής Γρυδάκης, γιατί παρενέβησαν ενάντια σε ομιλία που εκφωνήθηκε σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου το 2012, η οποία ομιλία εξυμνούσε το Μεταξά και τη χούντα. Δικάζονται δηλαδή γιατί αντέδρασαν σε φασιστικά κηρύγματα στην επέτειο της αντιφασιστικής πάλης του λαού!

Οι διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών το τελευταίο διάστημα δεν είναι καθόλου σπάνιες. Η δίωξη φοιτητών στην Ξάνθη για μαζική παράσταση που είχε αποφασίσει ο σύλλογος τους σε γραφείο καθηγητή, η σύλληψη και η δίωξη φοιτήτριας με βάση μετεμφυλιακό νόμο και με την «κατηγορία» της διακίνησης ανακοινώσεων σε μαθητές έξω από σχολείο στο Κιλκίς, οι δίκες των αγωνιστών στην Χαλκιδική για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την εταιρεία ελντοράντο, η πολύωρη προσαγωγή των 14 αγωνιστών που τον περασμένο Οκτώβρη επισκέφθηκαν το κέντρο κράτησης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες στη Σάμο, η εκ νέου δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την παράσταση τους στο Υπουργείο Εργασίας το 2013, αλλά και η δίκη των 4 μελών του Δ.Σ. και της ΕΛΜΕ Σάμου που επαναλαμβάνεται στις 3/7 επειδή υλοποίησαν απόφαση του συλλόγου συμμετέχοντας στην κατάληψη στο γραφείο της Διεύθυνσης το Σεπτέμβρη του 2013, είναι μόνο κάποια παραδείγματα.

Είναι παραδείγματα που αναδεικνύουν την πολιτική τρομοκράτησης του λαού, την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και κατάπνιξης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού και της νεολαίας. Είναι παραδείγματα που αποκαλύπτουν την κατεύθυνση του συστήματος να «μπει στο γύψο» η αντίσταση, ο αγώνας, τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτή την πολιτική προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως αναδείχτηκε και με το πρόσφατο δικαστικό πραξικόπημα στο ΕΚΑ. Αυτή την πολιτική προωθεί και η νέα συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη λεγόμενη διαπραγμάτευση με ΕΕ και ΔΝΤ με την οποία εκτός των άλλων φέρνουν νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο. Σε αυτή την πολιτική συμπαρατάσσονται η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αξιοποιείται από το σύστημα ως πολύτιμη εφεδρεία του η φασιστική - ναζιστική Χ.Α. και στο έδαφος αυτής της πολιτικής βρίσκουν στήριξη και διαδίδονται τα κάθε λογής ρατσιστικά, ξενοφοβικά και εθνικιστικά κηρύγματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εξαπολύσει όλους τους μηχανισμούς τους ενάντια στον εχθρό λαό σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν οποιαδήποτε κινητοποίηση και αγωνιστική διάθεση. Το σύστημα και η κυβέρνηση του γνωρίζουνε πολύ καλά πως μόνο ο λαός και η νεολαία, με την οργάνωση και τους αγώνες τους μπορούν να ανακόψουν την άγρια επίθεση που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια και επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο και να «φυλακίσουν» μέσα στην τρομοκρατία και την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσα στα αντιδραστικά και φασιστικά κηρύγματα κάθε διαδικασία και κάθε διεργασία αγώνα και κινήματος.

Η πολιτική αυτή εντείνεται για να θωρακίσει τα νέα κύματα της αντιλαϊκής επίθεσης - όπως αυτό που ήδη σηκώνεται στους χώρους της εκπαίδευσης. Η πολιτική αυτή εντείνεται για να διαιρέσει το λαό με τους πρόσφυγες, για να τον υποτάξει στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιδρομών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για λογαριασμό των αμερικανονατοϊκών αφεντικών της. Γι' αυτό απέναντι σε αυτή την πολιτική απαιτείται μαζική και αποφασιστική πάλη.

-Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία και τις λαϊκές ελευθερίες

-Δεν περνά ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και συνολικά τον λαό να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει ο φόβος! Να εκφράσουμε μαζικά και αποφασιστικά την αλληλεγγύη μας στους δύο διωκόμενους συναδέλφους.
✔Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο συναδέλφους

✔Όλοι στα δικαστήρια στο Βαθύ την Πέμπτη 16/3 στις 9: 30 π.μ.
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com