...................

23 Μαρ 2017

Τρομοκρατικές συλλήψεις αντιφασιστών στο Περιστέρι

Τη Τρίτη το βράδυ αντιφασίστες έσβηναν φασιστικά συνθήματα στο Περιστέρι. Αρκετή ώρα νωρίτερα κάποιοι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία. Οι μπάτσοι της ΔΙΑΣ τους έπιασαν, τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ και τους φόρτωσαν κατηγορίες περί βανδαλισμών. "Αποδεικτικά" στοιχεία για την "ενοχή" τους ήταν κάποιες προκηρύξεις αναρχικών συλλογικοτήτων και της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου για τις δωρεάν μετακινήσεις, στοιχεία τα οποία βρήκαν μετά από εισβολή -  έρευνα στα σπίτια τους με παρουσία εισαγγελέα. Σήμερα περνούσαν τη διαδικασία του αυτόφωρου. Αναδημοσιεύουμε τις σχετικές ανακοινώσεις της ΟΡΜΑ:

Για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων και την εξέλιξη της υπόθεσης – Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κινημα

Αρκετοί αλληλέγγυοι είχαν μαζευτεί σήμερα από τις 12 το μεσημέρι στην Ευελπίδων, προκειμένου να στηριξουν τους 3 αντιφασίστες οι οποίοι προσήχθησαν και στη συνέχεια συλλήφθηκαν, το βράδυ της Τρίτης 21/03, για σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων λεωφορειακής γραμμής. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσπάθεια του κράτους να τους φορτώσουν αυτές τις κατηγορίες και να τους στοχοποιήσουν για την πολιτική τους δράση καθώς δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενώ εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσαν παρέμβαση στη γειτονιά του Περιστερίου σβήνοντας φασιστικά συνθήματα.

Οι 3 αντιφασίστες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ζήτησαν και πήραν αναβολή για αύριο προκειμένου να έχουν χρόνο και να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Θα υπάρξει ανακοίνωση προσεχώς για την εξέλιξη της υπόθεσης και για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.
Κάνουμε σαφές πως η απόπειρα του κρατικού μηχανισμού να στοχοποιήσει τους συντρόφους και να τιμωρήσει και να τρομοκρατήσει κάθε μεριά του ταξικού κινήματος θα μας βρει μπροστά της.

Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κίνημα!
Κάτω τα χέρια από κάθε κοινωνική αντίσταση!

Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κίνημα! 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων Πέμπτη 23/3 στις 12:00

Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κίνημα!
Κάτω τα χέρια από κάθε κοινωνική αντίσταση!

«Τώρα που βρήκαμε παπά, θα θάψουμε πεντ` έξι»

Από την Τρίτη το βράδυ 21/3 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 3 αντιφασιστές αγωνιστές από τις γειτονιές του Περιστερίου και της Πετρούπολης και την Πέμπτη 23/3 περνάνε Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Προσπαθούν να τους φορτώσουν το σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων λεωφορειακής γραμμής χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Μοναδικό κριτήριο προσαγωγής και στησίματος κατηγορητηρίου, είναι η κινηματική παρέμβαση που πραγματοποιούσαν στη γειτονιά σβήνοντας φασιστικά συνθήματα. Αρκούσε η συνειδητή και ενεργή ένταξη τους στο ταξικό κίνημα για να ασκηθούν διώξεις, να γίνουν έρευνες στα σπίτια τους και να φτάσουν να απειληθούν μέχρι και για κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές.

Το αστικό μπλοκ έχει δημιουργήσει ένα ενιαίο ποινικό οπλοστάσιο που επιτίθεται σε κάθε μορφής κινητοποίηση που αμφισβητεί της εξουσία του. Δεν το ενδιαφέρει να βρει τους «πραγματικούς ενόχους». Ο διαδηλωτής θα διώκεται για αντιφασισμό, ο απεργός για καταλήψεις, ο αντιφασίστας για απεργιακή φρουρά, το κίνημα δωρεάν πρόσβασης στους δρόμους και συγκοινωνίες για αφισοκόλληση, ο καταληψίας για παράνομη διαδήλωση. Οι αστοί αναγνωρίζουν πως υπάρχει ένα τεράστιο και ενιαίο κοινωνικό μπλοκ που χρησιμοποιεί πολλαπλά εργαλεία και ως τέτοιο το στοχοποιεί και αντιμετωπίζει.

Η παρατεταμένη κρίση και αμφισβήτηση έχει διογκώσει την ανασφάλεια και νευρικότητα των αστών. Εγκαταλείπεται η αστική νομιμότητα της «συγκεκριμένης ποινής για συγκεκριμένο έγκλημα» και οδηγούμαστε στο ξεδίπλωμα ενός ενιαίου πολέμου με πολλαπλά όπλα. Προσπαθούν, λοιπόν, να τιμωρήσουν και να τρομοκρατήσουν κάθε μεριά του ταξικού κινήματος.

Δεν θα τα καταφέρουν! Ως ενιαίο εχθρό μας αντιμετωπίζουν, με ταξική ενότητα θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις αλληλοσυμπληρωμένες αστικές επιθέσεις!

Οι κατηγορίες θα πέσουν και η αθώωση των τριών αγωνιστών θα είναι άλλη μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος πάντα στο πλευρό της μαχόμενης εργατικής τάξης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 23/3,12.00 μεσημέρι Ευελπίδων
Β’ Μονομελές Πρωτοδικείο, κτίριο 2 Αίθουσα Β

https://ormantifa.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com