...................

2 Μαρ 2017

Συγκέντρωση - παρέμβαση στη Ξάνθη ενάντια στα νέα μέτρα

Στο δρόμο του αγώνα, για να μη περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα
Παρέμβαση - Συγκέντρωση
Σάββατο 4 Μάρτη, 11:00 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Ένας νέος κύκλος επίθεσης στη ζωή και στη δουλειά των λαϊκών στρωμάτων έχει αρχίσει με το Eurogroup της 20ης Φλεβάρη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχθηκε όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, για νέα μείωση του αφορολόγητου, για επιπλέον πετσόκομμα των συντάξεων, για «προληπτική» νομοθέτηση αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018! Μέτρα που έρχονται να προστεθούν σ’ αυτά που ήταν ήδη στο τραπέζι και αφορούν στις ομαδικές απολύσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και το ξεπούλημα της ενέργειας.

Η κυβέρνηση με τα τεχνάσματα των «αντισταθμιστικών μέτρων» προσπαθεί να καμουφλάρει το νέο βαρύ αντιλαϊκό πακέτο, που έρχεται να επιδεινώσει την οδυνηρή κατάσταση που ήδη βιώνει ο λαός μας. Την τεράστια ανεργία, την εργασιακή ζούγκλα, τα κουτσουρεμένα μεροκάματα, την αβάστακτη φορολογία, την ανύπαρκτη περίθαλψη.

Από την άλλη πλευρά, τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, που είναι «οι πρώτοι διδάξαντες» της βάρβαρης επίθεσης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της λαϊκής αγανάκτησης για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Παράλληλα η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, υποταγμένη στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, κρατάει σε εγκληματική αδράνεια τους εργαζόμενους και υπονομεύει κάθε διαδικασία αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τα επικίνδυνα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα. Ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την εικόνα αυτή είναι η μαζική πάλη του λαού τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη, τους άνεργους και τη νεολαία να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και διαδηλώσεις να ανατρέψουν το κλίμα της υποταγής και της σύγχυσης και να αποδείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής επίθεσης
και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com