...................

17 Μαρ 2017

Καρδίτσα: κάλεσμα σε συνάντηση για κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα

Τρίτη 21 Μάρτη, 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/3 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η πρώτη σύσκεψη-συζήτηση με στόχο την κοινή δράση πολιτικών συνδικαλιστικών σχημάτων/οργανώσεων/κινήσεων και ανένταχτων αγωνιστών, ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης που έρχεται με τη συμφωνία κυβέρνησης και “δανειστών”.

Με τη συμμετοχή στη συζήτηση τόσο εκπροσώπων πολιτικών χώρων, όσο και εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και νεολαίων, τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη συγκυρία και το νέο σφαγείο στα εργασιακά-συνδικαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα, τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, την κατάσταση στο λαό.

Εκφράστηκαν και διαφορετικές προσεγγίσεις, καταγράφηκαν ακόμα και διαφωνίες αλλά κύρια και τελικά αναδείχτηκε η αναγκαιότητα και η δυνατότητα της συνεννόησης, της συμφωνίας να υπάρξει κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα.

Ο κοινός τόπος των παρευρισκομένων δεν ήταν η επιβεβαίωση των διαφορετικών απόψεων εκτιμήσεων, ούτε η υιοθέτηση μια γενικής συνεύρεσης και υπηρέτησης συνολικότερων πολιτικών σχέσεων ή σχεδίων “λοξοκοιτώντας” εκλογικά, αλλά η υπηρέτηση της λαϊκής υπόθεσης. Της αγωνίας δηλαδή των εργαζομένων-ανέργων-αγροτών-νεολαίων να μη περάσουν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα. Της επιτακτικής απαίτησης του λαού μας να μπει φραγμός στην πολιτική των μνημονίων, στην ισοπέδωση κάθε κοινωνικής κατάκτησης, στην εργασιακή βαρβαρότητα, στην εξαθλίωση.

Η θετική πρακτική συμβολή κάθε πολιτικής δύναμης κάθε αγωνιστή κρίνεται σ' αυτή την κατεύθυνση. Να φρεναριστεί και σε μια πορεία να ανατραπεί η επιδρομή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να τους σταματήσουμε γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Για να τους νικήσουμε εκεί που μπορούμε: στο δρόμο του αγώνα.

Αυτόν το δρόμο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία τελικά στη ζωή πρέπει να να ανοίξουμε, να βαδίσουμε. Να δράσουμε από κοινού για:
· να γίνει η σιωπή φωνή, η ακινησία πάλη, η οργή αγώνας,
· να υπάρξουν στην περιοχή μας οι δυνατόν ευρύτερες-προσπάθειες συγκρότησης διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων, απεργιών,
· να γίνουν συλλογικά βήματα για μαζικές διαδικασίες οργάνωσης και πάλης στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στη νεολαία,
· να ξεπεραστεί η αδράνεια και η υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα,
· να συγκρουστούμε με τους φορείς της εξαθλίωσης μας, με κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και τα μνημονιακά δεκανίκια τους.

Για να συμμετέχουν όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη πρώτη συνάντηση και να οριστικοποιηθούν τα αρχικά πρακτικά βήματα των κοινών δράσεων παρεμβάσεων το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Τρίτη 21/3 στις 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Καλούμε οργανώσεις/συλλογικότητες/αγωνιστές να δώσουν “το παρών” στη νέα σύσκεψη. 

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com