...................

30 Μαρ 2017

Σποτ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ: Η εντατικοποίηση δε φέρνει γνώση, φέρνει απόγνωση

Το διαδικτυακό αυτό σποτάκι δημιουργήθηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ στο πλαίσιο της καμπάνιας "Η εντατικοποίηση δε φέρνει γνώση - φέρνει απόγνωση" την Άνοιξη του 2017. Έχει στόχο να αναδείξει τους αφόρητους ρυθμούς σπουδών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας και να απευθύνει ένα κάλεσμα αντίστασης κι αγώνα. Ερμηνεύει, επίσης, την εντατικοποίηση ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιδιώξεων των κυβερνήσεων και της ΕΕ (επιδιώξεις που συμπυκνώθηκαν στο νόμο Διαμαντοπούλου του 2011) και στοχεύουν στη δραστική μείωση των αποφοίτων με απώτερο σκοπό την μαζική αποθάρρυνση των νέων από τη διέκδίκηση εργασίας με δικαιώματα, αλλά και την πειθάρχηση στους εργασιακούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com