...................

10 Μαρ 2017

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. (Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης) στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου

Το πρωί της Πέμπτης (9/3) η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. (Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης) παρέμβηκε στη λαϊκή αγορά του Παλαιοκάστρου και στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Με προκηρύξεις, αφίσες και συνομιλία με τον κόσμο της περιοχής για να μεταδοθεί το μήνυμα πως οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.

Το ζήτημα της σχολικής ένταξης των προσφυγόπουλων, που τόσο ακούμπησε την επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών, έγινε αφορμή για να δείξει ο κόσμος σημαντικό ενδιαφέρον. Οι αντιδράσεις που κυριάρχησαν ήταν αρνητικές και επιβεβαίωσαν το κλίμα φόβου και το δύσκολο συσχετισμό με τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι.

Έναν συσχετισμό απέναντι στον οποίο κανείς δε μπορεί να στρέψει την πλάτη ή να παραγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαμόρφωσή του.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. δε σκοπεύει να σταθεί σε «απόσταση ασφαλείας» από τη διαμορφούμενη κατάσταση, ούτε να επιλέξει τον εύκολο δρόμο της δήθεν απαξίωσης που έχουν υιοθετήσει πολλοί αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε αντιδραστικές και φασιστικές φωνές να απευθύνονται ανενόχλητες στον κόσμο της περιοχής. Αντίθετα, επιλέγει να παρεμβαίνει ανοιχτά στο λαό με σκοπό να θωρακίσει συνειδήσεις απέναντι στον ιδεολογικό σκοταδισμό του συστήματος και την κυβερνητική υποκρισία.

Ο κόσμος που καλοδέχτηκε την παρουσία μας, ή εκδήλωσε τη διάθεση και την αγωνία του να υπάρξει αντίλογος, είναι το έδαφος για τη συνέχεια. Η επόμενη παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/3 στις 10:00 π.μ. στη λαϊκή αγορά του Ωραιοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com