16 Μαρ 2017

ΙΝΜΑΙΝΤ: 24ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις

Σε επίθεση στον συνδικαλισμό στο χώρο δουλειάς, προχωράει η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ (εταιρία του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ) με απολύσεις δύο συνδικαλιστών. Οι εργαζόμενοι χθες το πρωί, 7:00 με 11:00, πραγματοποίησαν στάση εργασίας για να κάνουν γενική συνέλευση και αποφάσισαν 24ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις των συνδικαλιστών.

Είχε προηγηθεί 48ωρη απεργία τους 6 και 7 Μαρτίου, με την οποία κέρδισαν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που καθυστέρησε για μία βδομάδα η εργοδοσία. Είναι η δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν στα τέλη Νοέμβρη) που απεργιακά ανάγκασαν την εργοδοσία να συμμορφωθεί και δεν επιτρέπουν να περάσει στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ η "συνήθεια" να μην πληρώνει. Όχι τυχαία προφανώς ακολούθησαν οι απολύσεις του Γιώργου Π. από την Πρωτοβουλία Γένοβα και του Νίκου Μ. από την Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα (ΠΑΜΕ).

Οπότε με δύο 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων των δύο συναδέλφων τους. Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της απεργίας, τη Δευτέρα θα ακολουθήσει νέα στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι της «INMAINT» είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, κόντρα στις εντεινόμενες πιέσεις της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά, χτες, στο έργο του Ευαγγελισμού, μετά το τέλος της στάσης εργασίας, η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλει ουσιαστικά «ανταπεργία» («lock out»), εμποδίζοντας το συνεργείο να πιάσει δουλειά. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων, οι οποίοι απευθύνθηκαν και στην Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας το γεγονός, τελικά η εργοδοσία υποχώρησε και οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: