...................

2 Μαρ 2017

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ (ΤΟ ΠΟΛΥ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΜΟΡΙΑ...

Από τη σημερινή κινητοποίηση των εργολαβικών στο υπ. Υγείας
Με έξτρα μόρια θα πριμοδοτούνται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Υπουργείο και αναπαράγουν τα ΜΜΕ, ώστε να έχουν προβάδισμα οι εργαζόμενοι αυτοί έναντι άλλων που είναι άνεργοι. Επίσης θα μπουν και άλλα κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση κλπ.

Η εξέλιξη αυτή, πρέπει να πούμε, πως είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των Νοσοκομείων και βέβαια κατάφωρα άδικη απέναντι στους εργαζόμενους. Ενώ λοιπόν η κατάσταση είναι ξεκάθαρη ως προς τις ανάγκες, οι αποφάσεις προσπαθούν να πείσουν για δήθεν βελτίωση και αποκατάσταση αδικιών, ενώ η εργολαβική εργασία, έστω με λίγο καλύτερους(;) όρους, συνεχίζεται με κρατική αυτή τη φορά ταμπέλα!

Στην ουσία διατηρείται το ίδιο καθεστώς σε ό,τι αφορά στη μερική απασχόληση και στην ανασφάλεια της ανεργίας αφού η μέγιστη διάρκεια των συμβάσεων είναι το πολύ 24 μήνες. Κανονική ανακύκλωση ανεργίας, κανονικές.... ελαστικές σχέσεις εργασίας με τα γνωστά 4ωρα κλπ και κανονικός...λίγος μισθός. Για όλη αυτή την "ευτυχία" η επιλογή θα γίνεται με μόρια, γιατί η αξιοκρατία την πείνα είναι δικαίωμα!!!

Η ουσία...

Η ουσία της όλης "διευθέτησης" είναι η εμπέδωση του τέλους της μόνιμης εργασίας, η εργασία χωρίς δικαιώματα, η εργασία χωρίς ελάχιστο μισθό που να μπορεί κανείς να ζήσει. Αναλώσιμοι λοιπόν μισο-εργαζόμενοι θα καλύπτουν, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου τις μόνιμες και όχι εποχιακές ανάγκεςς των Νοσοκομείων και άλλων υπηρεσιών.

Για μας είναι ξεκάθαρο πως το συνδικαλιστικό κίνημα, θα πρέπει να βάλει στην πρώτη γραμμή το αίτημα της μονιμοποίησης όσων εργαζόμενων ήδη δουλεύουν στα Νοσοκομεία και καλύπτουν τις μόνιμες ανάγκες, χωρίς καμία διάκριση. Από εκεί και πέρα να προγραμματιστούν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε τουλάχιστον στοιχειωδώς να λειτουργούν οι υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα τα Σωματεία εργαζομένων, θα πρέπει να αφήσουν την γραφειοκρατική λογική, να ξεπεράσουν ό,τι οδηγεί σε τεχνητούς διαχωρισμούς, διάσπαση και αποδυνάμωση και να εντάξουν ως κανονικά μέλη τους εργαζόμενους αυτούς, που αποτελούν αντικειμενικά εκτός από την πιο κακοπληρωμένη και την πλέον ευάλωτη ομάδα εργαζομένων. Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι καιρός να αφήσει τη φιλολογία και τα ...δρώμενα και να στηρίξει πραγματικά τους αγώνες, να αναπτύξει την αλληλεγγύη των εργαζομένων. 

http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com