...................

11 Μαρ 2017

Θεσσαλονίκη: πορεία συμπαράστασης στους 21 διωκόμενους της Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η πορεία διαμαρτυρίας των Επιτροπών Αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, του Συντονιστικού Ιερισσού, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Στη πορεία καλούσαν και συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και το ΚΚΕ(μ-λ)

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα σε ένδειξη συμπαράστασης για τους 21 διωκόμενους που δικάζονται την Δευτέρα για την υπόθεση του εμπρησμού εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Παρόλο που η αναγκαιότητα της περιόδου απαιτεί την μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμμετοχή μιας και οι διωκόμενοι δεν πρέπει να μείνουν μόνοι κι αστήριχτοι η συμμετοχή δυνάμεων κι οργανώσεων της αριστεράς -κοινοβουλευτικής κι εξωκοινοβουλευτικής- άλλα και της αναρχοαυτονομίας δεν υπήρξε ανάλογη. Αυτό έπαιξε ρόλο στην μειωμένη μαζικότητα σε σχέση με άλλες κινητοποιησεις στο παρελθόν.

Οι λογικές της ιδιαίτερης προβολής των απόψεων της κάθε οργάνωσης κι οι διαγκωνισμοί για το ποιο πανό θα προηγηθεί δεν έχουν θέση στη πάλη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή που έχει στοχοποιήσει εδώ και καιρό το κίνημα της Χαλκιδικής και αργά άλλα συστηματικά προχωρά την βιομηχανία δικών με κατασκευασμένα κι ανυπόστατα κατηγορητήρια. Κι είναι φανερό πως δεν θα σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους μια πλατιά παλλαϊκή αγωνιστική κινητοποίηση όχι μόνο στην Χαλκιδική άλλα σε όλη την χώρα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία ΧΑΝΘ και κατέληξε στην Αριστοτέλους, περνώντας από τις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com