...................

13 Μαρ 2017

Εκδήλωση με τους διωκόμενους φοιτητές της Ξάνθης στη Νομική του ΑΠΘ (σήμερα 18:30 στο ΑΜΦ. Β' ΝΟΠΕ)

εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος φοιτητών Νομικής ΑΠΘ
με τους διωκόμενους φοιτητές
τη Δευτέρα 13/3 2017
στις 18:30 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Β' ΝΟΠΕ

Eννέα φοιτητές μέλη του ΣΦΞ καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή μετά από κλητεύσεις που δέχτηκαν από την εισαγγελία Ξάνθης.

Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα μετά από δικογραφία που κατέθεσε ο καθηγητής των ΗΜΜΥ Γ.Παύλος.

Ο Παύλος συστηματικά και μεθοδευμένα εδώ και πολλούς μήνες κατέθετε στο δικαστήριο προετοιμάζοντας τις διώξεις των 9 φοιτητών.

Η κίνηση αυτή είναι μια απάντηση στις δίκαιες κινητοποιήσεις που έγιναν πέρυσι ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία. Κινητοποιήσεις που επικέντρωσαν ιδιαίτερα στο πρόσωπο του εν λόγω καθηγητή, καθώς με τον πλέον χυδαίο τρόπο προωθούσε την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση, ενώ παράλληλα αναπαρήγαγε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Ενδεικτικά, στις εξεταστικές έκοβε το συντριπτικό ποσοστό των συμμετεχόντων, αν όχι όλους, έβαζε τους φοιτητές υποχρεωτικά να παραδίδουν τις σημειώσεις τους στο τέλος του μαθήματος παίρνοντας ουσιαστικά παρουσίες, έβαζε φοιτητές να δακτυλογραφούν τις σημειώσεις του ώστε να εκδώσει βιβλίο, κ.ά.

Δεν εκπλήσσει βέβαια η τακτική της τρομοκρατίας, της λασπολογίας και της κατασυκοφάντησης των φοιτητών από έναν άνθρωπο που είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχει σχέσεις με την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι ερωτήσεις της Χ.Α. στην βουλή για την Πολυτεχνική Ξάνθης, ούτε οι αναφορές σε Κασιδιάρηδες και Μεταξάδες.

Οι διώξεις των φοιτητών φανερώνουν για άλλη μία φορά ότι οι αγώνες και ο συνδικαλισμός ενοχλούν. Η επίθεση στους 9 είναι επίθεση σε κάθε φοιτητή ξεχωριστά. Γιατί η καλυτέρευση των όρων σπουδών και γενικότερα της ζωής της νεολαίας έρχεται μέσα από τη συμμετοχή στις διαδικασίες του κινήματος, στις συνελεύσεις και τους αγώνες. Αυτά δέχονται επίθεση και αυτά πρέπει να υπερασπιστούμε.

Να αποσύρει άμεσα ο Παύλος όλες τις κατηγορίες
Καμία δίωξη συμφοιτητών μας
Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών/πολιτικών ελευθεριών

Ας συμμετέχουμε μαζικά στην εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος φοιτητών Νομικής ΑΠΘ
με τους διωκόμενους φοιτητές
τη Δευτέρα 13/3 στις 18:30 στο ΑΜΦ. Β' ΝΟΠΕ.

Ας συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων συμμετέχοντας στο γλέντι που θα ακολουθήσει.

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com