...................

1 Μαρ 2017

Θα ‘τανε δε θα ‘ταν 15 - ένα τραγούδι για τον Μπερκίν Ελβάν

Ο Μπερκίν Ελβάν ήταν μόνο 14 χρόνων όταν ένα δακρυγόνο τον χτύπησε στο κεφάλι αφήνοντας τον σε κώμα για 9 μήνες. Το πρωί της 11ης Μαρτίου του 2014 τελικά απεβίωσε. Οι δολοφόνοι του δεν πλήρωσαν ποτέ, ούτε καν εντοπίστηκαν για να δικαστούν, ενώ προφανώς οι αρχές τους γνώριζαν. Ήταν το 7ο θύμα της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Ιούνη του 2013 στην Τουρκία.
Η εξέγερση τότε κράτησε 1 μήνα και από την πρώτη στιγμή εξαπλώθηκε σε πάρα πολλές πόλεις. Μετά τη δολοφονία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας την τιμωρία των δολοφόνων.
Ακολουθεί ένα τραγούδι των Αντίποινα & Social Waste για τον Μπερκίν:

Θα ‘τανε δε θα ‘ταν 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com