Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

7 Φεβ 2017

Ασπρόπυργος: Nα μην επιτρέψουμε άλλη επίθεση στην πόλη μας!

Κοινοί αγώνες ξένων και ντόπιων εργατών!

Η πόλη του Ασπροπύργου έγινε είδηση για άλλη μια φορά! Ένας Πακιστανός εργάτης γης, από όλους αυτούς που δεκαετίες δουλεύουν στην περιοχή, χτυπήθηκε σοβαρά και βρίσκεται στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ανθρωποειδή που εξαπέλυσαν απειλές για να φύγει από την Ελλάδα.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια από το πογκρόμ ενάντια σε Πακιστανούς μετανάστες στα σπίτια τους. Ελάχιστο είναι το διάστημα που ξαναχτυπήθηκε εργαζόμενος και, όταν πήγε να το καταγγείλει, συνελήφθη γιατί δεν είχε χαρτιά!

Δεν έχει περάσει πολύ διάστημα από τις κινητοποιήσεις στον Ασπρόπυργο ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων με πρωτεργάτες τόσο το Δήμο όσο και μέλη της Χρυσής Αυγής. Με κραυγές μίσους, μέσα από τα μικρόφωνα, συγκέντρωσαν τους πολίτες του Ασπροπύργου (που στην πλειοψηφία τους πλέον είναι άνθρωποι εσωτερικοί και εξωτερικοί μετανάστες ) για να διαδηλώσουν ενάντια στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Πολύ έντονο το στοιχείο των παλιννοστούντων στις κινητοποιήσεις. Μετανάστες που έφτασαν σε τούτη τη γωνιά της Ελλάδας χωρίς -στην πλειοψηφία τους- να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και έγιναν δεκτοί και αποδεκτοί από την ελληνική κοινωνία, γίνονται σήμερα διώκτες άλλων μεταναστών-προσφύγων και τους αντιμετωπίζουν ως απειλή της... «καθαρότητάς» τους. Είναι τόσο συνηθισμένο πια, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι να τα βάζουν με τους ακόμα πιο αδύναμους και εξαθλιωμένους, με τη χειραγώγηση της εξουσίας που δηλητηριάζει τις συνειδήσεις τους.

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της εμπρός στην απαράδεκτη συμφωνία που υπέγραψε με τα ξένα αφεντικά, το έπαιξε διαλλακτική κάτω από τις φασιστικές πιέσεις και δεν προχώρησε στο άνοιγμα το στρατοπέδου.

Η ίδια κυβέρνηση όμως, μόλις χθες, δεν ήταν καθόλου διαλλακτική στο στρατόπεδο του Ελληνικού, όταν επιτέθηκε σε πρόσφυγες που διαδήλωναν ενάντια στις συνθήκες κράτησής τους χτυπώντας και τραυματίζοντας ακόμα και μικρά παιδιά, με επιστέγασμα την απειλή του Μουζάλα “να φύγουν αν δεν υπακούνε το νόμο!”

Όταν λίγο καιρό πριν η κυβέρνηση φωτογραφιζόταν με τους Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο για να τους ξεπλύνει από τα εγκληματικά χαρακτηριστικά τους και καλούσε τον πολιτικό κόσμο να τους βοηθήσει να ενσωματωθούνε, ας μην παριστάνει την άμοιρη ευθυνών, αν στο Ικόνιο του Περάματος ξεδιπλώνεται όλη η φασιστική επίθεση και κάποια φασιστικά μορφώματα κραυγάζουν ενάντια σε είκοσι προσφυγόπουλα! Περισσεύει η υποκρισία, όταν μέλη της κυβέρνησης κρατούν από το χέρι τα προσφυγόπουλα που αυτοί εγκλώβισαν στα στρατόπεδα! Πόσες φιέστες ακόμα θα συγκαλύψουν την πλήρη φασιστικοποίηση της πολιτικής μας ζωής;

Απέναντί τους, απέναντι στην εκμετάλλευση και τη διάλυση των χωρών μας, εμείς οι φτωχοί και εξαθλιωμένοι, Έλληνες και ξένοι, οφείλουμε να αντιτάξουμε τους κοινούς μας αγώνες. Ενάντια στο φασισμό, τους πολέμους, την προσφυγιά και τον ιμπεριαλισμό που κομματιάζει χώρες και λαούς. Ενάντια στη πολιτική του συστήματος που μας καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση και οδηγεί στην ανθρωποφαγία. Με κοινούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα βρούμε το βηματισμό μας ώστε να παλέψουμε για:

· Πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

· Δικαίωμα στην περίθαλψη, την παιδεία, την ελευθερία, τη δουλειά
για Έλληνες και μετανάστες-πρόσφυγες.


Το φασισμό τον τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες!

Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια: