13 Φεβ 2017

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες του ΚΑΤ από το σωματείο του ομίλου Intracom

Παιανία, Παρασκευή, 10.02.2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ Κ.Α.Τ.

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM καταγγέλλει την απόλυση δύο καθαριστριών του νοσοκομείου ΚΑΤ από την εργολαβική εταιρεία ICM στα τέλη του Δεκέμβρη μετά από εφτά-οχτώ μηνών σκληρή δουλειά. Οι απολύσεις ήρθαν ως κατάληξη μιας σειράς κινήσεων τρομοκράτησης όλου του προσωπικού καθαριότητας.
Η απολύσεις αυτές από τον εργολάβο Βενάκη, είναι παράνομες τρομοκρατικές και εκδικητικές καθώς μια εκ των δυο «τόλμησε» να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της: να διαβάζει τα χαρτιά που την υποχρέωναν να υπογράφει κάθε μήνα, να μην υπογράφει σε... λευκά χαρτιά, να παίρνει την άδεια που δικαιούται, να παίρνει τα ρεπό που της χρωστάνε, να πληρώνεται κανονικά και στην ώρα της! Κι επιπλέον, «τόλμησε» να έρθει σ’ επαφή με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ των εργαζομένων του νοσοκομείου! Η δε άλλη καθαρίστρια απολύθηκε διότι... συναναστρεφόταν με την πρώτη, αναζητώντας κι αυτή έναν τρόπο να βρει το δίκιο της!
Επί πλέον οι απολυμένες συναδέλφισσες καταγγέλλουν ότι ο εργολάβος τούς χρώσταγε (και συνεχίζει να τους χρωστάει) δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ για την καθεμιά! Κι όλα αυτά από εργαζόμενες που –για μια τόσο σκληρή και επικίνδυνη δουλειά (καθώς έρχονται σε επαφή με απόβλητα νοσοκομείου)– πληρώνονταν με την πενιχρή αμοιβή των 350-380 ευρώ το μήνα!
Στις μέρες μας οι εργασιακές συνθήκες και πόσο μάλλον των εργαζομένων σε εργολάβους, θυμίζουν μεσαίωνα. Η τρομοκρατία είναι καθεστώς και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, κανόνας. Ενάντια σε αυτόν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να ορθώσουν συλλογικά και μαζικά το ανάστημά τους. Να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, αυτά που τους αρνούνται. Να αντισταθούν στην άγρια αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται στους χώρους δουλειάς και από και την οποία στηρίζει η πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Κυβέρνηση και εργοδοσία εκμεταλλεύονται άγρια τους καθαριστές – καθαρίστριες στα εργολαβικά συνεργεία με την κατάργηση τις σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων με άθλιους μισθούς και όρους δουλειάς, με απληρωσιά και απολύσεις.

Απαιτούμε :
• Άμεση επαναπρόσληψη των συναδελφισσών!
• Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονται.
• Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.
• Πρόσληψη από τους αντίστοιχους φορείς και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμιά καθαρίστρια να μη χάσει τη δουλειά της.
• Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Να μπει τέρμα στο καθεστώς τρομοκράτησης και των άθλιους όρους εργασίας στην καθαριότητα, αλλά και για κάθε εργαζόμενο!

Το Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM,
19,5 Χ.Θ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ T.K. 19002
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106674188,
FAX: 2106674173, e-mail:somateio@intracom.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com