...................

9 Φεβ 2017

Η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό στην Αθήνα, στην αίθουσα την Παναρκαδικής Ομοσπονδίας. Με μια καλή παρουσία ανθρώπων εκτός και εντός οργάνωσης ξεκίνησαν τη συζήτηση οι σύντροφοι Γ. Βάρλας και Κ. Μπεκιάρης οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό αντίστοιχα, κινούμενοι στη βάση των πρόσφατων αποφάσεων του Καθοδηγητικού Οργάνου της Οργάνωσης.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Κοντοφάκα από το Μ-Λ ΚΚΕ και του Παύλου Αντωνόπουλου από το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Η συζήτηση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις από συντρόφους και συναγωνιστές που ήρθαν να ακούσουν με ενδιαφέρον τις απόψεις της Οργάνωσης αλλά και να εκφράσουν τα ερωτήματά τους και τις δικές τους απόψεις.

Τέθηκαν όλα όσα αφορούν τα δύο ζητήματα τα οποία ναι μεν είναι ξεχωριστά αλλά έχουν και κοινά χαρακτηριστικά ιδιαίτερα σημαντικά. Συζητήθηκε ο ρόλος των δύο αστικών τάξεων, Ελλάδας και Τουρκίας, ο ρόλος των αστικών τάξεων στη Κύπρο (και των δύο κοινοτήτων), οι αντιθέσεις τους εσωτερικές και μη, ο κυρίαρχος ρόλος των ιμπεριαλιστών και κατά πόσο η προθέσεις των ντόπιων αστικών τάξεων άγονται και φέρονται από τις δικές τους προθέσεις και επιδιώξεις και φυσικά ο ρόλος που πρέπει ή θα έπρεπε να έχουν οι λαοί και των τριών χωρών που σε αυτή τη φάση είναι οι μεγάλοι απόντες!

Απαντήθηκε και η λογική περί του ποιος τελικά είναι επιτιθέμενος και ποιος αμυνόμενος. Αν υπάρχει στη πραγματικότητα τέτοιο δίλημμα και για το αν θα έπρεπε ο λαός μας να ασχοληθεί με αυτό αντί να ασχοληθεί για το τι απάντηση θα δόσει, από τη πλευρά των δικών του συμφερόντων, στη διαμάχη των δύο αστικών τάξεων και στην εξάρτηση των χωρών τους από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Με μια πρώτη εκτίμηση μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αρκετά καλή εκδήλωση που έθεσε τα  ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και ξεκαθάρισε ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Αριστεράς, των κομμουνιστών, του λαού και της εργατικής τάξης σε αυτά τα ζητήματα κατά το ΚΚΕ(μ-λ). Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι λογικές της "εθνικής ομοψυχίας" στον ένα ή άλλο βαθμό φαίνεται να συνεπαίρνουν και σημαντικά κομμάτια της Αριστεράς παρά την ...καταδίκη της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με τη τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου αλλά και με κάλεσμα για συμμετοχή στης συγκέντρωση και διαδήλωση αλληλεγγύης στο Τούρκο συναγωνιστή Ερκάν που συνελήφθη στη Τουρκία τραυματισμένος από σφαίρες και χτυπημένος. Η συγκέντρωση, που διοργανώνεται από την "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους από τη Τουρκία και το Κουρδιστάν" της οποίας ήταν μέλος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 1:00 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com