...................

19 Φεβ 2017

Να εναντιωθούμε στην πολιτική της φασιστικοποίησης και των διώξεων αριστερών και αγωνιστών! Να αθωωθεί ο Γ.Κυριακάκης!

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, του εκπαιδευτικού, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννη Κυριακάκη με την κατηγορία «της διατάραξης της κοινής ησυχίας» σαν έναν απ’ τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Αναιρέσεις που έγινε πριν μερικούς μήνες.

Η δίκη αυτή είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των διώξεων αγωνιστών που έχουν εξαπολυθεί και στην πόλη μας τα τελευταίε χρόνια, είτε άμεσα από τις δυνάμεις καταστολής είτε μετά από μηνύσεις. Ανοίγει νέα δεδομένα, γιατί η «καταγγελία από ιδιώτη» γίνεται αυταπάγγελτη μήνυση από το αστυνομικό τμήμα και έτσι αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο για το σύστημα για την ποινικοποίηση πολιτικών δραστηριοτήτων αριστερών οργανώσεων. Σ΄ αυτόν τον τόπο που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι στις προκλητικές συμπεριφορές των ράμπο, τους εκκωφαντικούς θορύβους απ’ τις πτήσεις των υπερηχητικών αεροπλάνων και τις βολές Πάτριοτ και άλλων πυραύλων, τα αυτιά των οι κυβερνώντων και των μηχανισμών τους ενοχλούνται μόνο απ’ τη μουσική των φεστιβάλ των νεολαιών και τα συνθήματα των διαδηλώσεων.

Και αυτή η δίκη είναι ενταγμένη στα συνολικότερα μέτρα επιβολής κλίματος φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής και στις προσπάθειες τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας απ’ τη μεριά της κυβέρνησης στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Συμπαραστεκόμαστε στον Γιάννη Κυριακάκη και απαιτούμε την αθώωση του. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλεί στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 20-02-2017 στις 9π.μ έξω απ’ τα δικαστήρια.

Χανιά, 19-02-2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com