...................

9 Φεβ 2017

Μαχητική διαδήλωση στα Χανιά με αφορμή τη παρουσία του αεροπλανοφόρου

Στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν την κεντρική πολιτική κατεύθυνση της αστικής τάξης για εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, οι τοπικοί παράγοντες στα Χανιά αποκαλύφθηκαν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βουλγαράκης θρασύτατα εμφανίστηκε με το διοικητή της βάσης της Σούδας για την υποδοχή του αεροπλανοφόρου J. BUSH και μίλησε για τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία. Εννοούσε την μετατροπή της πόλης σε απέραντο πορνείο, υπολογίζοντας πως μια τέτοια τοποθέτηση με δοσμένη τη φτώχεια και την εξαθλίωση θα εύρισκε υποστήριξη ακόμη και στο λαό. Η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Η καμπάνια προπαγάνδισης του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου της Πέμπτης 9 Φλεβάρη εύρισκε όλες τις προηγούμενες μέρες την υποστήριξη της νεολαίας στα σχολεία και στις σχολές και όλου του δημοκρατικού κόσμου στο κέντρο της πόλης. Όλοι έκφραζαν την αγανάκτησή τους. Έστω με έκδηλη την ηττοπάθεια έως και την απογοήτευση, υποστήριζαν ωστόσο την προσπάθειά μας και εντέλει έπαιρναν και έδιναν κουράγιο για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Η αποφασιστικότητα της οργάνωσής μας και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και η αντίληψη της κοινής δράσης με την οποία κινηθήκαμε, συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης από κοινού με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, και κάποιους αντιεξουσιαστές.

Η όλη κινητοποίηση κατάφερε να χρεώσει στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης τις ευθύνες του για τη φτώχεια από τη μια, αλλά και για τους τεράστιους κινδύνους που γεννά η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Κόντρα στο κλίμα της ηττοπάθειας δόθηκε μια απάντηση στις προκλήσεις και στους κινδύνους που μεγαλώνουν και ανανέωσε τις δεσμεύσεις μας με τη νεολαία και το λαό της πόλης για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com