...................

10 Φεβ 2017

Να ανακληθούν οι απολύσεις των δύο καθαριστριών του ΚΑΤ! Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία!

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/2 ΣΤΙΣ 9:30 TO ΠΡΩΙ.

Συγκέντρωση συμπαράστασης
Δευτέρα 13/2, 12 το μεσημέρι
Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας
(Λεωφ. Ηρακλείου 269)


Στα τέλη Δεκεμβρίου η εργολαβική εταιρεία ICM που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του νοσοκομείου ΚΑΤ στην Κηφισιά απέλυσε δύο εργαζόμενες καθαρίστριες. Η αιτιολογία ήταν ότι τελείωσε η σύμβασή τους (την οποία ποτέ δεν είχαν δει!), όμως η πραγματική αιτία ήταν ότι αμφισβήτησαν το καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας που επέβαλλε η εταιρεία και απαίτησαν να βλέπουν τι χαρτιά υπογράφουν, να πληρώνονται στην ώρα τους, να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται, να εργάζονται με αξιοπρεπείς όρους. Στην προσπάθειά τους αυτή ήρθαν σε επαφή και με το σωματείο των εργαζομένων στο ΚΑΤ, αφού –όπως είναι γνωστό– η συνδικαλιστική οργάνωση στους χώρους των εργολαβικών εργαζόμενους είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη, ενώ έκαναν και κάποιες συναντήσεις μεταξύ τους ώστε να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Όλες αυτές οι κινήσεις σύντομα έφτασαν και στ' αυτιά της εταιρείας, μέσω διάφορων "πρόθυμων". Από εκείνη τη στιγμή, η εταιρεία ξεκίνησε μία σειρά ενεργειών με στόχο την τρομοκράτηση των καθαριστριών και ιδιαίτερα αυτών που έδειχναν να "πρωτοστατούν". Αυτή η επιχείρηση τρομοκράτησης επηρρέασε κάποιες καθαρίστριες αλλά όχι όλες. Γι' αυτό και η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση των δύο καθαριστριών. Στις ιδιαίτερες δε συνομιλίες της μαζί τους δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει και την πραγματική αιτία της απόλυσης.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στις διάφορες εργολαβικές εταιρείες. Η περίπτωση της Κούνεβα και η περίπτωση των καθαριστριών της ΕΘΕΛ είναι μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στις εταιρείες αυτές, ενώ και η ίδια η εργολαβική ICM έχει "προϊστορία" στην αντεργατική πρακτική (δείτε εδώ). Και αυτό το άθλιο καθεστώς συνεχίζει να λειτουργεί με τις κυβερνητικές ευλογίες και καθ' υπόδειξη των επιτελείων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η Ταξική Πορεία θέλοντας να καταγγείλει τις απολύσεις και να συμβάλει στη στήριξη των απολυμένων καθαριστριών διακινεί πρόταση ψηφίσματος σε σωματεία.
Επιπλέον, καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα 13/2, στις 12 το μεσημέρι, στην Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας (Λεωφ. Ηρακλείου 269) όπου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση μετά από την καταγγελία της μίας απολυμένης.


Το ψήφισμα της Ταξικής Πορείας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com