...................

13 Φεβ 2017

Σωματείο ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΚΑΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών που απολύθηκαν από τον εργολάβο στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. ΚΑΤ

Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ καταγγέλλει την απόλυση δύο καθαριστριών του νοσοκομείου ΓΝΑ ΚΑΤ από την εργολαβική εταιρεία ICM στα τέλη του Δεκέμβρη μετά από εφτά-οχτώ μηνών σκληρή δουλειά. Η απόλυση από τον εργολάβο Βενάκη ήρθε ως κατάληξη μιας σειράς κινήσεων τρομοκράτησης όλου του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και ιδιαίτερα της μιας από τις απολυμένες καθαρίστριες, η οποία «τόλμησε» να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της: να διαβάζει τα χαρτιά που την υποχρέωναν να υπογράφει κάθε μήνα, να μην υπογράφει σε... λευκά χαρτιά, να παίρνει την άδεια που δικαιούται, να παίρνει τα ρεπό που της χρωστάνε, να πληρώνεται κανονικά και στην ώρα της! Κι επιπλέον, «τόλμησε» να έρθει σ’ επαφή με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου! Η δε άλλη καθαρίστρια απολύθηκε διότι... συναναστρεφόταν με την πρώτη, αναζητώντας κι αυτή έναν τρόπο να βρει το δίκιο της!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απόλυση των δύο καθαριστριών ο εργολάβος τούς χρώσταγε (και συνεχίζει να τους χρωστάει) δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ για την καθεμιά! Κι όλα αυτά από εργαζόμενες που –για μια τόσο σκληρή και επικίνδυνη δουλειά (καθώς έρχονται σε επαφή με απόβλητα νοσοκομείου)– πληρώνονταν με την πενιχρή αμοιβή των 350-380 ευρώ το μήνα!
Απειλητικά σημειώματα στην τσάντα, προσωπικές απειλές από τα τσιράκια του εργολάβου, δυσμενείς αλλαγές πόστου και βάρδιας χωρίς προειδοποίηση και χωρίς την προβλεπόμενη βοήθεια, ήταν μερικές από τις μεθόδους τρομοκράτησης που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Σκοπός της, να προλάβει τα «χειρότερα». Δηλαδή, να προλάβει την οργανωμένη αντίδραση όλων των καθαριστριών ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, η οποία είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται.

Στις μέρες μας οι εργασιακές συνθήκες και πόσο μάλλον των εργαζομένων σε εργολάβους, που δεν έχουν καμιά συνδικαλιστική προστασία, θυμίζουν μεσαίωνα. Η τρομοκρατία είναι καθεστώς και η άθλιες συνθήκες δουλειάς, κανόνας. Ενάντια σε αυτόν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να ορθώσουν συλλογικά και μαζικά το ανάστημά τους. Να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, αυτά που τους αρνούνται. Να αντισταθούν στην άγρια αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται στους χώρους δουλειάς και την οποία στηρίζει η πολιτική της κυβέρνησης, του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απολυμένες καθαρίστριες και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους!

Δεν θα ανεχτούμε τη συνέχιση του καθεστώτος τρομοκράτησης και των άθλιων όρων εργασίας στην καθαριότητα, αλλά και για κανέναν εργαζόμενο!

To Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com