8 Φεβ 2017

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά

Σε μια περίοδο όπου οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται, διαμορφώνοντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους λαούς των χωρών από Ουκρανία μέχρι Μέση Ανατολή, δημιουργώντας εκατομμύρια προσφύγων. Με την ένταση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας στην Συρία να μην προμηνύει τίποτα καλό για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ενώ στη χώρα μας, το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης αποτελεί τη βασική επιλογή όλου του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης. Δεν διστάζουν μάλιστα να καλούν τους φονιάδες ως «τοποτηρητές», δηλ. επικυρίαρχους στο Αιγαίο ή να θεωρούν φίλο τον αρχιμακελάρη Ομπάμα και να προτείνουν την δημιουργία νέων βάσεων στην Ελλάδα, όπου μαζί με τις ήδη υπάρχουσες να καθιερώσουν την χώρα μας ως ορμητήριο των δολοφονικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα στηρίζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην Κύπρο με τα οποία νομιμοποιείται η διχοτόμηση του νησιού και η παρουσία των ιμπεριαλιστών.

Την ίδια στιγμή η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των δυο λαών αλλά με την υπεράσπιση και ανάδειξη των συμφερόντων των αστικών τάξεων των δυο χωρών, επιβεβαιώνοντας τον αντιδραστικό τους χαρακτήρα, δημιουργώντας έτσι, πρόσθετους κινδύνους στους δυο λαούς.

Όλα αυτά, την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί την πιο αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική κατ’ εντολή των ιμπεριαλιστών καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις.

Απέναντι σ’ όλα αυτά ο λαός μας πρέπει να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Να δημιουργήσει μέσα από την ένταση της πάλης του όρους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να σταθεί αλληλέγγυος με τους πρόσφυγες απέναντι στον κοινό εχθρό. Τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που δημιουργεί. Να δώσει τον κοινό αγώνα με τους λαούς Τουρκίας και Κύπρου ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις. Να αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων, στον εθνικισμό και τον σοβινισμό.
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ & ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

Με βάση τα παραπάνω η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) σας καλεί στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στις 6:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: