21 Φεβ 2017

Εργαζόμενοι Καθαριότητας ΕΜΠ: απεργία εναντίον των μειώσεων μισθών

Μετά την άκαρπη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, με τον εργολάβο – εργοδότη τους, την εταιρεία «ISS», που δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους, σχετικά με την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση μείωση του μισθού τους που φτάνει και το 16%, οι καθαρίστριες του Πολυτεχνείου αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία χθες Δευτέρα 20 και σήμερα Τρίτη 21 Φλεβάρη.

Μαζί στον αγώνα τους, βρίσκεται ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ ο οποίος προκήρυξε  νέα στάση εργασίας χθες Δευτέρα, από τις 9πμ-12μ., καλύπτοντας τα μέλη που θέλησαν να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της καθαριότητας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναφορά των κομμένων τριετιών, την πρόσληψη προσωπικού, πλήρες ωράριο για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Η εταιρεία που έχει πάρει την εργολαβία χρησιμοποιεί τους μνημονιακούς αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να δικαιολογήσει το πετσόκομμα των ήδη εξευτελιστικών μισθών (κατάργηση επιδόματος γάμου, τριετιών, κ.λπ.). Αρχές Φλεβάρη οι εργαζόμενοι αντίκρισαν τις περικοπές στα εκκαθαριστικά τους, οι οποίες προστέθηκαν στις αυθαίρετες μειώσεις του προηγούμενου διαστήματος (μειωμένα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα αδείας).

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν, αναγκάζονται να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας 27 ωρών, όταν στην πραγματικότητα εργάζονται 35 ώρες εβδομαδιαίως.

Η εκμετάλλευση των εργαζομένων από την ISS δε σταματά εδώ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι: Σύμφωνα με τη σύμβαση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ που έχει συνάψει με το ΕΜΠ, η εταιρεία δεσμεύεται να απασχολεί 78 άτομα για την καθαριότητα των κτιρίων της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, του συγκροτήματος στην Πατησίων και των εγκαταστάσεων σε Μέτσοβο και Διόνυσο. Αντί αυτού, η εταιρεία απασχολεί μόλις 67 εργαζόμενους, τους οποίους υποχρεώνει να εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς, για να προλάβουν να καθαρίσουν τα αμέτρητα τετραγωνικά των εγκαταστάσεων.

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της καθαριότητας του Ε.Μ.Π.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες για γόνιμο διάλογο με τον εργολάβο-εργοδότη τους την Παρασκευή 17/02/2017 σχετικά με την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση μείωση του μισθού τους, αποφάσισαν νέα κινητοποίηση με 48ωρη απεργία για Δευτέρα 20/02 και Τρίτη 21/02. Επίσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 20/02 και ώρα 10:00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας.

Μαζί στον αγώνα τους θα βρίσκεται ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. προκηρύσσοντας νέα στάση εργασίας την Δευτέρα 20/02 από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:00 μ., καλύπτοντας τα μέλη που θέλουν να στηρίξουν με την παρουσία τους την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της καθαριότητας στο Υπουργείο Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO
20/02/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: