...................

9 Φεβ 2017

Σάμος, εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό

Μαζί και παράλληλα με την ένταση της πολιτικής της φτώχειας και της ανεργίας που αντιμετωπίζει ο λαός μας και ενώ οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί για νέα μέτρα, για το «4ο Μνημόνιο» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στο προσκήνιο βρέθηκε και βρίσκεται η αναζωπύρωση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για μια διχοτομική «λύση» του Κυπριακού αλλά και η ένταση των ελληνοτουρκικών αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων.

Οι αιτίες αυτών των εξελίξεων αφορούν στην κατάσταση σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο και την περιοχή, που αναδεικνύεται σε θερμό πυρήνα των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι αιτίες βρίσκονται στα εξαρτημένα και αντιδραστικά χαρακτηριστικά των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας που διεκδικούν ρόλους από τα αφεντικά τους προσφέροντας τους κάθε είδους υπηρεσίες και χωρίς να διστάζουν σε τυχοδιωκτισμούς.

Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες για το λαό μας, για τους λαούς της περιοχής, και κάνουν φανερό ότι η επίθεση των κυρίαρχων δυνάμεων δεν στρέφεται «μόνο» ενάντια στο ψωμί, στη δουλειά, στα κοινωνικά-δημοκρατικά  δικαιώματα των λαών, αλλά και ενάντια στην ειρηνική τους συμβίωση, απειλώντας μας με τα χειρότερα!

Για να αναδείξουμε τις αιτίες και τους κινδύνους αυτών των εξελίξεων, για να προβάλλουμε την ανάγκη της πάλης του λαού μας και των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στο σοβινισμό και για την αποκάλυψη του αντιδραστικού περιεχομένου των καλεσμάτων για «εθνική ομοψυχία» που από την κυβέρνηση ως τη φασιστική Χ.Α. απευθύνονται προς το λαό, το ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει αυτό το διάστημα κύκλο πολιτικών εκδηλώσεων σε μια σειρά πόλεις της χώρας με  θέμα «Ελληνοτουρκικές αντιθέσεις και Κυπριακό – Οι απαντήσεις βρίσκονται στη μαζική  αντιιμπεριαλιστική πάλη».

Στο Καρλόβασι η πολιτική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 6μμ, στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα.
Σάμος 8-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com