9 Φεβ 2017

Αθήνα, συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις των φοιτητών στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, η προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις που υφίστανται οι 9 φοιτητές στην Ξάνθη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων, στo οποίo ανταποκρίθηκαν και άλλες αριστερές δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος, καταδικάζοντας τις διώξεις και το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Παρότι η συγκέντρωση δεν χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη μαζικότητα και ήταν σαφώς κατώτερη των περιστάσεων, είναι ικανοποιητικό που πραγματοποιήθηκε με αυτά τα δεδομένα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες διώξεις δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά αφορούν τη συνολικότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που βιώνει καθημερινά ο λαός και η νεολαία. Ειδικά σαν φοιτητές έχουμε ποικίλα παραδείγματα, όσον αφορά το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης μέσα στις σχολές, αλλά και την καθηγητική αυθαιρεσία που οργιά μέσα στα φοιτητικά αμφιθέατρα, που στην δεδομένη περίπτωση εκφράζεται μέσω του φασίστα καθηγητή Παύλου. Σαφώς και οι συνδικαλιστές ελευθερίες δεν αφορούν μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και αυτές των εργαζομένων, με το χτύπημα των εργατικών σωματείων, του δικαιώματος στην απεργία και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι διώξεις αυτές δεν θα σταματήσουν εκεί αν οι φοιτητές δεν ξανά πιάσουν το νήμα των αγώνων κόντρα στην επίθεση του συστήματος. Μπαίνοντας στις γενικές συνελεύσεις, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, διεκδικώντας ανθρώπινους όρους σπουδών και ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: