13 Φεβ 2017

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΑΤ για τις απολυμένες καθαρίστριες

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών
που απολύθηκαν από τον εργολάβο στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. ΚΑΤ
Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ καταγγέλλει την απόλυση των δύο συναδελφισσών καθαριστριών του νοσοκομείου μας από την εργολαβική εταιρεία ICM στα τέλη του Δεκέμβρη μετά από εφτά-οχτώ μηνών σκληρή δουλειά.
Οι απολύσεις ήρθαν ως κατάληξη μιας σειράς κινήσεων τρομοκράτησης όλου του προσωπικού καθαριότητας.
Η απολύσεις αυτές από τον εργολάβο Βενάκη, είναι παράνομες τρομοκρατικές και εκδικητικές καθώς μια εκ των δυο «τόλμησε» να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της: να διαβάζει τα χαρτιά που την υποχρέωναν να υπογράφει κάθε μήνα, να μην υπογράφει σε... λευκά χαρτιά, να παίρνει την άδεια που δικαιούται, να παίρνει τα ρεπό που της χρωστάνε, να πληρώνεται κανονικά και στην ώρα της! Κι επιπλέον, «τόλμησε» να έρθει σ’ επαφή με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ των εργαζομένων του νοσοκομείου! Η δε άλλη καθαρίστρια απολύθηκε διότι... συναναστρεφόταν με την πρώτη, αναζητώντας κι αυτή έναν τρόπο να βρει το δίκιο της!
Εκτός των άλλων, όπως καταγγέλθηκε από τις συναδέλφισσες, ο εργολάβος τούς χρώσταγε (και συνεχίζει να τους χρωστάει) δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ για την καθεμιά! Κι όλα αυτά από εργαζόμενες που –για μια τόσο σκληρή και επικίνδυνη δουλειά (καθώς έρχονται σε επαφή με απόβλητα νοσοκομείου)– πληρώνονταν με την πενιχρή αμοιβή των 350-380 ευρώ το μήνα!
Στις μέρες μας οι εργασιακές συνθήκες και πόσο μάλλον των εργαζομένων σε εργολάβους, θυμίζουν μεσαίωνα. Η τρομοκρατία είναι καθεστώς και η άθλιες συνθήκες δουλειάς, κανόνας. Ενάντια σε αυτόν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να ορθώσουν συλλογικά και μαζικά το ανάστημά τους. Να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, αυτά που τους αρνούνται. Να αντισταθούν στην άγρια αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται στους χώρους δουλειάς και από και την οποία στηρίζει η πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Κυβέρνηση και εργοδοσία εκμεταλλεύονται άγρια τους καθαριστές – καθαρίστριες στα εργολαβικά συνεργεία με την κατάργηση τις σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, , την προώθηση των ατομικών συμβάσεων με άθλιους μισθούς και όρους δουλειάς, με απληρωσιά και απολύσεις.

Απαιτούμε:
-Άμεση επαναπρόσληψη των συναδελφισσών !
-Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.
-Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονται.
-Πρόσληψη από τους αντίστοιχους φορείς και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μην χάσει την δουλειά της.
-Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Δεν θα ανεχτούμε τη συνέχιση του καθεστώτος τρομοκράτησης και των άθλιων όρων εργασίας στην καθαριότητα, αλλά και για κανέναν εργαζόμενο!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Ειδ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΚΟΥ ΒΟΥΛΑ                                   ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: