....................................................

25 Φεβ 2017

Παρέμβαση στο Ηράκλειο για τη νέα συμφωνία

Να αντισταθούμε στα νέα αντιλαϊκά αντεργατικά  μέτρα που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και υπόγραψε η κυβέρνηση στο Eurogroup στις 20 Φλεβάρη. Να βγει ο λαός μαζικά στους δρόμους του αγώνα, να οργανώσει τις αντιστάσεις του σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.

Με αυτή την προτροπή στους νεολαίους, εργαζόμενους τους πολίτες του Ηρακλείου, η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποίησε παρέμβαση την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης.  Με τηλεβόα, πανό και προκηρύξεις, κατήγγειλε τα νέα «προληπτικά» μέτρα που αποδέχτηκε να πάρει η κυβέρνηση μετά το 2018, που μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο (κι άλλη μείωση των συντάξεων, φοροληστεία), διαμορφώνουν ένα πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα (απελευθέρωση απολύσεων) και βάζουν σε υποθήκη τη ζωή και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Απέναντι σ’ αυτό το αντιδραστικό τοπίο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των λαϊκών αντιστάσεων και σ’ αυτή  τη κατεύθυνση πρέπει να  κινηθούν οι οργανώσεις της αριστεράς. Σ’ αυτό καλείται να συμβάλλει μ’ όλες του τις δυνάμεις και η οργάνωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com