...................

15 Φεβ 2017

Για την εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη με επιτυχία η εκδήλωση- συζήτηση που οργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τοποθέτηση του σ. Α. Σαπουνά που ανέδειξε πολλές πλευρές και παραμέτρους των εξελίξεων που διαδραματίζονται στην περιοχή και αφορούν τις λεγόμενες ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό ζήτημα.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στις θέσεις κι απόψεις άλλων αριστερών δυνάμεων που επικαλούμενοι τον «ρεαλισμό» οδηγούν τον λαό στην ουρά των αστικών δυνάμεων αλλά και συγκαλύπτουν τον καθοριστικό και κυρίαρχο ρόλο των ιμπεριαλιστών στις εξελίξεις. Από αρκετούς επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων συζητήσεων στα πλαίσια των επαναστατικών δυνάμεων που θέλουν να υπηρετήσουν το κίνημα, παρόλο που και χθες διαπιστώθηκε πως υπάρχει άρνηση συμβολής σε ένα γόνιμο διάλογο και μια δημιουργική αντιπαράθεση που θα βοηθά σε κάθε αγωνιστή να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο της κάθε άποψης.

Στη συζήτηση τοποθέτηση έγινε από το ΜΛ-ΚΚΕ αλλά κι από αρκετούς συναγωνιστές που επισήμαναν μεταξύ άλλων την ανάγκη συμβολής των αριστερών αγωνιστών στην οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει τις φιλοπόλεμες βλέψεις των δύο αστικών τάξεων και θα αντιταχθεί στον σωβινισμό κι εθνικισμό που καλλιεργείται και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Το δυνάμωμα της φιλίας των λαών στην περιοχή κι η πάλη τους για ανεξαρτησία είναι όρος για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com