....................................................

5 Φεβ 2017

Απεργία πείνας προσφύγων στο Ελληνικό

Απεργία πείνας ξεκίνησαν σήμερα αρκετοί πρόσφυγες στους χώρους "φιλοξενείας" του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Τα επίσημα ΜΜΕ προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τη κατάσταση αλλά και το εύρος της αντίδρασης των προσφύγων μιλούν για 100 με 150 άτομα στο σύνολο των προσφύγων. Άλλα δημοσιεύματα μιλούν για 500. Όπως και να έχει πάντως η αντίδραση των προσφύγων είναι δικαιολογημένη και έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ανθρώπινες συμπεριφορές.

Διαμαρτύρονται για τη κακή ποιότητα του φαγητού που τους το προμηθεύει η από τη Δανία ορμώμενη ΜΚΟ DRC (Danish Refugee Council), όπως και για την έλλειψη σε στοιχειώδη όπως πάνες και βρεφικά γάλατα. Επίσης οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε ζεστό νερό, πλυντήρια και άλλων ειδών υγιεινής. Όπως και για τη δυσκολία πρόσβασης στα νοσοκομεία  και ζητούν τα παιδιά τους να πάνε σε σχολεία.

Οι θάνατοι προσφύγων στη Μόρια, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και οι αντιδράσεις των προσφύγων, αναδυκνείουν τη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει με το δήθεν ενδιαφέρον της και την επιμονή της να πάνε σε σχολεία (κάποια) προσφυγόπουλα παρουσιαζόμενη ότι ενδιαφέρεται και μεριμνά. Βούτυρο στο ψωμί της και την πολιτική της είναι οι αντιδράσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής και γονιών είτε είναι ρατσιστές είτε είναι απλά ...φοβισμένοι. Τη βολεύουν μια χαρά!

Η πραγματικότητα όμως δε κρύβεται, οι πρόσφυγες αντιδρούν και διεκδικούν. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/2/17, 2:53 μ.μ.

    Δεν ισχύει η απεργία, υπαρχει διάψευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/17, 3:29 μ.μ.

    Μέχρι και χθες το βράδι επίσημα ΜΜΕ αλλά και αριστερά σάιτ το είχαν από τις πρώτες ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com