3 Φεβ 2017

Ξάνθη: Ανταπόκριση από την πορεία του ΣΦΞ για τις διώξεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η πορεία αλληλεγγύης του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, ως απάντηση στις διώξεις 9 φοιτητών του Συλλόγου για τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση. Παρόλο το αρνητικό κλίμα της εξεταστικής αλλά και τη συνολικότερη κινηματική νηνεμία ο σύλλογος κατάφερε να συγκροτήσει ένα μπλοκ με πάνω από 120 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και του αγώνα, ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, μοιράστηκε μαζικά το ψήφισμα του συλλόγου και γενικά έγινε ένα αρκετά καλό άνοιγμα του ζητήματος στην τοπική κοινωνία.
Είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες διώξεις όχι απλώς δεν οφείλονται στη «λόξα» του συγκεκριμένου καθηγητή, αλλά εντάσσονται στη συνολικότερη επίθεση του συστήματος απέναντι στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και στην προσπάθειά του να ποινικοποιήσει κάθε αντίσταση.
Μόνο όπλο του λαού και των φοιτητών είναι να δώσουν κινηματική διέξοδο στα προβλήματά τους με χαρακτηριστικά αντίστασης και διεκδίκησης. Τις διώξεις αυτές αλλά και κάθε άλλη προσπάθεια τρομοκράτησης πρέπει να τις πολεμάμε στο δρόμο και στο πεδίο του αγώνα. Με αντίστοιχο τρόπο θα πρέπει να μαζικοποιηθεί η συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της πόλης, τη μέρα της προανάκρισης, την Πέμπτη 9 Φλεβάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com