6 Φεβ 2017

Κυβέρνηση, ΝΔ και Χρυσή Αυγή: Ενα σώμα μια ψυχή απέναντι στους πρόσφυγες!


Ψέμα λέει η απεργία πείνας των μεταναστών. Όσο ψέμα είναι οι άθλιες συνθήκες που ζουν, όσο ψέμα είναι οι πόλεμοι στις χώρες των προσφύγων, όσο ψέμα είναι ότι σε αυτές τις χώρες επί χρόνια οι ιμπεριαλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους σκοτώνουν μικρούς και μεγάλους. Για να έρθουν εδώ και να καταγγείλουν τα φασιστοειδή παπαγαλάκια τύπου ΑΝΤ1 τους γονιούς γιατί οργισμένα προτάσσουν τις ανάγκες των παιδιών τους, για να μας πουν ότι ο μπάτσος δεν γρονθοκόπησε τον πιτσιρικά αλλά τον ...απώθησε κοροϊδεύοντάς μας μπροστά στα μάτια μας!


Δεν είναι αυτό που νομίζετε μας λένε η κυβέρνηση, δια στόματος Μουζάλα, που πήγε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης για να προβοκάρει τους πρόσφυγες και η Ν.Δ. της οποίας ο πρόεδρος πήγε στη Μόρια για να τους προβοκάρει και αυτός παρουσιάζοντάς τους ως επικίνδυνους. Σε αγαστή σύμπνοια με τον θρασύδειλο φασίστα Κασιδιάρη της προστατευμένης από το σύστημα Χρυσής Αυγής που προχώρησε το πράγμα ζητώντας, εκτός από απέλαση των προσφύγων, και απέλαση των αλληλέγγυων. Ενα σώμα μια ψυχή το σύστημα του ντόπιου καπιταλισμού και της εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστών μαζί με τα φασιστικά τσιράκια του προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους πρόσφυγες γι' αυτά που περνούν.

Τους απείλησε κατάμουτρα ο εδώ και χρόνια μεταναστοπατέρας Μουζάλας «όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος, είναι ελεύθερος να φύγει, αλλά θα υποστεί τις συνέπειες» αφού βέβαια είχε προηγηθεί η συνήθης (και παμπάλαιη) συστημική αποκάλυψη ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες και χειραγωγούμενες. Πως λέγανε κάποτε; Κομμουνιστικός δάκτυλος. Το φόβο του δεν πάψανε ποτέ να τον έχουν! Όλο και κάποιο δάκτυλο θα εφεύρουν κάθε φορά. Για να παίρνουν φυσικά και οι κασιδιάριδες τη γραμμή για να λένε πιο ανοιχτά αυτά που δε λένε οι ...δημοκράτες μας!

Πόσο λίγοι είναι τελικά, πόσο κακά αντίγραφα των (ποτέ στη πραγματικότητα) αντιπάλων τους γίνανε αυτοί που βρομίζουν το τίτλο του αριστερού φέροντάς τον ακόμη στ' όνομα του κόμματός τους! Πόσο εύκολα πέφτουν οι μάσκες των φιλεύσπλαχνων ΣΥΡΙΖΑίων ηγετών που προσπαθούν να δείξουν άλλο πρόσωπο εκμεταλλευόμενοι τη δίψα των προσφυγόπουλων για μάθηση. Όταν χρειαστεί παύουν να τα υπερασπίζονται, τότε τα ...απωθούν γιατί γίνονται απειλητικά και οι γονείς τους άθλιοι εκμεταλλευτές του πόνου τους!!! «Θα συνεχίσουμε να τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα, αλλά και του μετανάστη, εφόσον εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι» μας λέει ο Μουζάλας εννοώντας εφόσον υποταχθούμε στη "μοίρα" που μας επιφυλάσσουν αυτός και αυτοί που υπηρετεί με ιδιαίτερο πάθος.

Τα ίδια δε λένε και κάνουν άλλωστε και απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους όλοι τους; Ενοχοποίηση για τα δεινά τους και τη φτώχεια τους, απειλές και τσαμπουκάδες, πάντα με τη συνοδεία των ΜΑΤ, όταν αυτοί αντιδρούν. Την ίδια στιγμή που τρέχουν τα σάλια τους μπροστά στη θέα εκπροσώπων ιμπεριαλιστών.  Όπως απειλούν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες κάθε είδους, έτσι απειλούν, στοχοποιούν και απελαύνουν τους πολιτικούς πρόσφυγες, έτσι απειλούν τους άνεργους αυτής της χώρας, έτσι δέρνουν τις καθαρίστριες της ΟΣΥ όταν αυτές διεκδικούν το -καθόλου αυτονόητο για τον καπιταλισμό σε ...οποιοδήποτε έτος- δικαίωμα τους στη δουλειά και στη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Δεν έχουν κατ' αυτούς οι πρόσφυγες το δικαίωμα να αντιδρούν στην εξαθλίωση όπως δεν έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν οι ντόπιοι εργαζόμενοι. Όλοι μας πρέπει να υποταχθούμε κάτω από τις πολιτικές του κάθε είδους κόφτη της ζωής μας, είτε αυτός εφαρμόζεται με πολιτικά και οικονομικά μέτρα είτε με τους βομβαρδισμούς. Για να διατηρήσουν αυτοί την διαφέντευση αυτής της χώρας και αυτού του κόσμου.

Η μοίρα που μας επιφυλάσσουν είναι αυτή που μας θέλει να ζούμε όσο τους είμαστε χρήσιμοι για τα κέρδη τους και την εξουσία τους. Υποταγμένοι για ένα κομμάτι ψωμί και αυτό να το παίρνουμε όποτε αυτοί θα αποφασίζουν. Έτσι μας θέλουν και εμάς τους μεγάλους και τα παιδιά μας, να αποφασίζουν αυτοί πως, που, πότε και πόσο θα ζούμε. Κρέας για τις μηχανές της κερδοφορίας τους, κρέας και για τα κανόνια τους. 

Μπορεί λοιπόν ο κύκλος των λαϊκών εργατικών αγώνων και του κομμουνιστικού κινήματος του 20ου να έκλεισε, αλλά οι μικροί κύκλοι των αγώνων, των αντιδράσεων και των εξεγέρσεων, των αντιστάσεων και των διεκδικήσεων, των ένοπλων κινημάτων και μη, που ξέσπασαν και ξεσπούν συνεχώς ...νομοτελειακά θα μεγαλώνουν και κάποτε θα ενωθούν. Και τότε θα δούμε τι μοίρα επιφυλάσσουν οι λαοί σε όλους αυτούς που τώρα παριστάνουν τους σίγουρους για το μέλλον τους.

Αρκεί να βάλουμε και 'μεις το χεράκι μας βέβαια! Μπας και 'ρθει αυτή η νομοτέλεια πιο γρήγορα! Για να γίνουμε πραγματικά επικίνδυνοι! Γιατί ο πρόσφυγας, ο μετανάστης, ο άγρια εκμεταλλευόμενος εργάτης και κάθε εργαζόμενος, ο άνεργος, ο φτωχός, ο νεκρός από τους πολέμους τους δεν είναι απλά ...έννοιες που μας λέει ο καθηγητής Μουζάλας. Είναι πραγματικότητες. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ανατραπεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: