...................

8 Φεβ 2017

Συλληπητήριο μήνυμα από την Αυστρία για το Γρηγόρη

Αγαπητοί σύντροφοι,

με το σύντροφο Γρηγόρη έφυγε από κοντά μας ένας σημαντικός πρωτοπόρος των κομμουνιστών, των επαναστατών και των μαζών στην Ελλάδα, αλλά και ένας μεγάλος διεθνιστής. Τα συλληπητήριά μας για αυτήν τη μεγάλη απώλεια.

«Ο θάνατος προορίζεται για τον καθένα, αλλά δεν έχει κάθε θάνατος την ίδια σημασία. Στα παλιά τα χρόνια υπήρξε στην Κίνα ένας συγγραφέας με το όνομα Σιμα Τιεν. Αυτός είπε κάποτε: "Αν και πεθαίνει ο καθένας, ο θάνατος του ενός είναι σπουδαιότερος και από το βουνό Τάι και ο θάνατος του άλλου έχει λιγότερη βαρύτητα από πούπουλο." Αν πεθαίνει κάποιος για τα συμφέροντα του λαού τότε ο θάνατός του είναι πιο σπουδαίος από το βουνό Τάι. Αν στέκεται κάποιος στο πλευρό των φασιστών και πεθαίνει για τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές του λαού τότε ό θάνατός του είναι λιγότερο βαρύς και από πούπουλο.» (Μάο Τσε Τουνγκ)

Ο θάνατος του συντρόφου Γρηγόρη είναι σπουδαιότερος από το βουνό Τάι, γιατί ο Γρηγόρης υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του το λαό, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι νεκροί συνεχίζουν να ζουν μέσα στους αγώνες μας!

Με θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς από την Αυστρία,
σύντροφοι της Revolutionärer Aufbau.

https://revaufbau.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com