...................

21 Φεβ 2017

ΝΑ ΑΠΟΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, η αντιπολίτευση της Ν.Δ. και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό αναπαράγουν την τρομοκρατία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που με τον εκβιασμό της αξιολόγησης και του GREXIT απαιτούν το πλήρες πλέον ξεθεμελίωμα όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει από τη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου εδώ και δεκαετίες.

Ο εργατοπατερισμός και η κυριαρχία του ρεφορμισμού και της γραμμής της υποταγής στην Αριστερά, αποθρασύνει τις δυνάμεις του συστήματος εντός και εκτός χώρας και τις ενώνει σε ταξική βάση προκειμένου να περάσουν πολύ περισσότερα από τη μείωση του αφορολόγητου και το νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.

Αυτό που κύρια επιδιώκουν είναι η μόνιμη πλέον καταστρατήγηση και ουσιαστικά πλήρης κατάργηση κάθε δυνατότητας συλλογικής σύμβασης εργασίας και συνολικότερα κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης. Στην ίδια κατεύθυνση επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση των εργοδοτών να απολύουν, να διώκουν τις απεργίες, να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους άμεσα ή έμμεσα μέσω της τεράστιας ανεργίας.

Η αθεράπευτη κρίση γίνεται διεθνώς στοιχείο της λειτουργίας του συστήματος, αλλά και ευκαιρία για κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα οι σφοδρές κόντρες των ιμπεριαλιστών απειλούν όχι μόνο με νέα κραχ, αλλά και με νέα μεγάλα πολεμικά σφαγεία τους λαούς. Η επέλαση της βαρβαρότητας είναι γενικευμένη και οι δυνάμεις του συστήματος δε θα σταματήσουν αν δε βρουν απέναντί νέους γύρους μαζικών και αποφασιστικών αντιστάσεων των εργαζομένων λαϊκών μαζών. Αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να υπηρετούμε σταθερά και κόντρα σε κάθε λογής τρομοκρατία και εκβιασμούς κεφαλαίου- κυβέρνησης- ιμπεριαλιστών.

Η εργατική τάξη και ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου ποτέ δε σταμάτησαν να οργίζονται και αντικειμενικά θα βγουν ξανά και ξανά στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου τους. Οι καθυστερήσεις στη σημερινή συγκυρία οφείλονται στις αυταπάτες για εύκολους και γρήγορους εκλογικούς δρόμους και στην υποτίμηση και απαξίωση της γραμμής της μαζικής λαϊκής αντίστασης και πάλης. Αυτές τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν από το ρεφορμισμό για δεκαετίες, αλλά και την ηττοπάθεια που φέρνει η κατάρριψή τους ξανά και ξανά από την πραγματικότητα , οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε επιδιώκοντας κοινή δράση για να ευνοηθούν άμεσα, καθημερινά και ακούραστα εστίες αντίστασης που θα βάζουν σε κίνηση όσο πιο μαζικά γίνεται τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε κάθε χώρο.

Άμεσα να βγούμε στο δρόμο να καταγγείλουμε τους εκβιασμούς και τη μεθόδευση ψήφισης του νέου πακέτου βάρβαρων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τον κόσμο της δουλειάς. Δε τους χρωστάμε. Μας χρωστάνε πολλά και την ίδια τη ζωή μας!! Και οφείλουμε να τη διεκδικήσουμε.

• Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων
• Όχι στην καταστρατήγηση του δικαιώματος στη συλλογική διαπραγμάτευση και την απεργία
• Όχι στα νέα μέτρα λιτότητας και φοροεξόντωσης των εργαζομένων
• Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά και ανυποχώρητα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
• Να διεκδικήσουμε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις στο κόστος της ζωής

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
http://protovouliantistasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com