...................

2 Φεβ 2017

Οι εργαζόμενοι του δήμου Ζωγράφου διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Σε αποχή από την εργασία τους βρίσκονται από τις 25 Γενάρη οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, πράσινο και τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ζωγράφου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση (ολόκληρη εδώ) της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης που μας ήρθε στο e-mail:

"Απαιτούν από τη δημοτική αρχή να σέβεται τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους και να τους εξασφαλίσει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη διάρκεια της εργασίας.

Οι ευθύνες της σημερινής Δημοτικής αρχής, -καθώς και της προηγούμενης –είναι τεράστιες αφού τα μέσα ατομικής προστασίας ουσιαστικά δεν δίνονται από το 2010 στους εργαζόμενους και αναγκάζονται να τα αγοράζουν μόνοι τους για να προστατεύσουν την υγεία τους. Από το Μάρτιο 2016 έχει σταματήσει να δίνεται ακόμα και το γάλα που προβλέπεται από τον νόμο.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου για το μόνο που νοιάζεται είναι η εφαρμογή της μνημονιακής, αντεργατικής, κυβερνητικής πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ε. Ένωσης στον λαό και τους εργαζόμενους του Ζωγράφου. Χρειάστηκε ο αγώνας των εργαζομένων για να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή να κάνει Δημοτικό Συμβούλιο (30/1), με καθυστέρηση δυο και πλέον χρόνων, για να πάρει αποφάσεις για τα στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων. Πρώτα όμως προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να αποποιηθεί των ευθυνών της λέγοντας ότι έδινε… τα γάντια.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην κοινή προσπάθεια της μείωσης του κόστους εργασίας, της εξυπηρέτησης των δημοσιονομικών προσαρμογών που επιβάλουν τα μνημόνια, αδιαφορώντας ακόμα και για ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα χρόνια των μνημονίων, των οικονομικών περικοπών, της έλλειψης προσωπικού, έχουν αυξηθεί και πληθύνουν καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους."

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και όχι μόνο σε αυτούς αλλά παντού ο μόνος δρόμος που έχουν είναι αυτός της συγκρότησης στα δικά τους όργανα πάλης, της αντίστασης και της διεκδίκησης όλων όσων δικαιούνται. Και αυτών που τους εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στη δουλειά τους αλλά και αυτών που τους εξασφαλίζουν μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή. Χωρίς αυταπάτες και χωρίς αναμονές από και για σωτήρες είτε κυβερνητικοί είναι αυτοί, είτε δημοτικοί άρχοντες, είτε οτιδήποτε άλλο.

Στο https://zografougeitonies.wordpress.com/ διαβάζουμε: 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζουν την αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι να τους χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) που θα διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά τους.
Στη σημερινή (1/2) Γενική Συνέλευσή τους επιβεβαιώθηκε η απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα τους, παρά τις πιέσεις της διοίκησης και τις γνωστές «τρίπλες» που επιχείρησαν η πλειοψηφούσα παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) και η μεταλλαγμένη ΠΑΣΚΕ.

Η διοίκηση του Δήμου, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο, ενημέρωσε σήμερα ότι παρέδωσε κάποια μέσα (γάντια και μάσκες μιας χρήσης), τα οποία όμως κρίθηκαν μη ικανοποιητικά από τους εργαζόμενους. Παράλληλα (προφανώς μετά από την 7ημερη κινητοποίηση), ενημερώνει ότι η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο για την προμήθεια Μ.Α.Π. και εκκρεμεί η σχετική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Για τους παραπάνω λόγους ζητούσε την αναστολή των κινητοποιήσεων, θεωρώντας ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Σημειώνουμε ότι σύμβουλοι της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας εμμέσως λοιδώρησαν τη μορφή κινητοποίησης της αποχής και ουσιαστικά αμφισβήτησαν την πραγματική έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας πετώντας σπόντες του τύπου «κάποιοι τα παίρνουν στο μάζεμα των ελιών τους»…

Οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους (Μ.Α.Π., παροχή γάλακτος, προληπτική ιατρική και εμβολιασμός) και για αύριο σχεδιάζουν νέα εξόρμηση στη λαϊκή της γειτονιάς, ώστε να ενημερώσουν τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com