....................................................

19 Φεβ 2017

Θεσσαλονίκη: πορεία ενάντια στα στρατόπεδα προσφύγων (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε χθες (18/02) η πορεία ενάντια στα στρατόπεδα προσφύγων στην Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση, αν και δεν είχε την απαιτούμενη μαζικότητα (λίγο παραπάνω από 200 διαδηλωτές), καταγράφεται ως θετική καθώς έσπασε την αδράνεια πάνω στο ζήτημα των στρατοπέδων και άνοιξε το ζήτημα στο κέντρο της πόλης. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζει κινήσεις σκλήρυνσης της πολιτικής της στο προσφυγικό, και δημιουργίας κλειστών και απροσπέλαστων στρατοπέδων, απαιτείται από τις δυνάμεις του κινήματος συνεχής δράση πάνω στο ζήτημα.

Το κάλεσμα της διαδήλωσης έγινε από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και συνυπογράφηκε από το ΚΚΕ(μ-λ). Στην πορεία συμμετείχαν: η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, φορείς και σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Ανυπότακτος Μαθητής,η ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ (με ικανοποιητική συγκρότηση), η ΟΚΔΕ, η ΛΑΕ. Η ΛΑ-ΑΑΣ πραγματοποίηση αφισοκόλληση στην πόλη και μοίρασε την προκήρυξη της κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com