...................

22 Φεβ 2017

Ξάνθη: παρέμβαση - καταγγελία της απόφασης του Γιούρογκρουπ

Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πικετοφορία σε πεζόδρομους της πόλης έκανε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στην Ξάνθη το απόγευμα της Τρίτης. Η παρέμβαση έγινε για να καταγγελθεί η απόφαση του Γιούρογκρουπ και της κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά.

Στην παρέμβαση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί συναγωνιστές, διακινήθηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις και γινόταν συνεχώς ανακοινώσεις από τηλεβόα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι 2-3 μηχανές της ομάδας Δέλτα ακολουθούσαν τους συναγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης καθ' όλη της διάρκεια της πικετοφορίας στους πεζόδρομους της πόλης. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης όπου θα αποφασιστούν μια σειρά δράσεων στην κατεύθυνση της αντίστασης στα νέα μέτρα.

Στο δρόμο του αγώνα, για να μη περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα

Για μια ακόμη φορά ο λαός και η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε νέα βάρβαρα μέτρα. Για μια ακόμη φορά οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έσπασαν και έγινε πλήρως αποδεκτό αυτό, που μέχρι χθες χαρακτηριζόταν «αδιανόητο» και «αντικοινοβουλευτικό».

Το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 20 Φλεβάρη αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες την ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο βαθειά αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων για μετά το 2019!!
• Νέα μείωση των συντάξεων
• Μείωση του αφορολόγητου (και άρα αύξηση φόρων για τα φτωχά στρώματα)
• Νομοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων που θα κάνουν πιο άγρια τη ζούγκλα που επικρατεί στη λεγόμενη «αγορά εργασίας» (απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις, ελαστική εργασία).
Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ ήταν το αποτέλεσμα του διαφαινόμενου νέου προσωρινού συμβιβασμού των «μεγάλων παιχτών», του ΔΝΤ (ΗΠΑ) και της ΕΕ (Γερμανία), που με αντικείμενο το «ελληνικό ζήτημα» εκδηλώνουν τον οξύ ανταγωνισμό τους στο οικονομικό, πολιτικό και γεωστρατηγικό πεδίο. Ήταν η συνέπεια της συμφωνίας όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και του κεφαλαίου για συνέχιση «μέχρις εσχάτων» της επίθεσης στην εργασία και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και για ολοκλήρωση της καταλήστευσης του πλούτου της χώρας.

Σ’ αυτή τη «συμφωνία» η κυβέρνηση και όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος τρέχουν να υποταχθούν, έτσι όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων (αλλά και παλιότερα).

Γι αυτούς η αγωνία και το ερώτημα είναι αν θα μείνει για το ντόπιο κεφάλαιο κάτι τις από την παρατεταμένη ληστεία που υφίσταται ο λαός μας. Κι ακόμη, αν το «καρότο» των λεγόμενων «αντισταθμιστικών μέτρων» θα είναι αρκετό για να συνεχίσει ο λαός να βρίσκεται στο περιθώριο. Για να μην εκραγεί η οργή του, για να μη γίνει η αγανάκτησή του οργανωμένος αγώνας.

Για εμάς, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία το ερώτημα βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Για το πώς η ανάγκη για αγώνα θα γίνει πραγματικότητα. Πως θα ενεργοποιήσουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές ανέργων, τις πρωτοβουλίες νέων. Πως θα προωθήσουμε την κοινή δράση πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πως θα μετατρέψουμε
την απογοήτευση και τα κινηματικά αδιέξοδα σε συνειδητή απόφαση πάλης.

Για να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης και διεκδίκησης. Για να δημιουργηθούν οι όροι για ένα παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συστήματος.

Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Για την συνολική ανατροπή της επίθεσης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής επίθεσης
και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com