...................

25 Φεβ 2017

Τουρκία: Συνελήφθη η Aslı Ceren Aslan, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας “Özgür Gelecek”

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις της φασιστικής δικτατορίας ενόψει του δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του συντάγματος και την ενίσχυση του ρόλου της προεδρίας.

Η δημοσιογράφος Aslı Ceren Aslan συνελήφθη στην Ρίχα (Ούρφα) όπου πήγε για να καλύψει τις εξελίξεις στα σύνορα με την Ροζάβα. Την δημοσιογράφο την χτύπησαν και την υπέβαλλαν δυο φορές σε σωματικό έλεγχο χωρίς ρούχα στην χωροφυλακή της πόλης Τσεϊλάνπιναρ στην νοτιοανατολική Τουρκία και στην αντιτρομοκρατική της Ούρφα. Την κράτησαν τέσσερις μέρες και αργότερα την μετέφεραν στις φυλακές στην Ούρφα.

Οι κατηγορίες και πάλι οι συνηθισμένες: πως είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και παραβίασε τα σύνορα . Στον φάκελο του κατηγορητηρίου, όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της υπήρχαν κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο ειδήσεων από άρθρα και ρεπορτάζ της εφημερίδας που δουλεύει. Η δημοσιογράφος όπως ήταν φυσικό αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η δημοσιογραφία στην Τουρκία θεωρείται πλέον έγκλημα! Οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι του επαναστατικού και του ελεύθερου τύπου που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα από το φασιστικό τουρκικό κράτος έφθασαν τους 143! Και η παράνομη σύλληψη της Aslı Ceren Aslan είναι μια ακόμη επίθεση στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com