28 Φεβ 2017

Απόλυση ACS - για τη διαδικασία εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας

Στις 22 Φλεβάρη στην επιθεώρηση εργασίας στο ΣΕΠΕ Αθηνών, διενεργήθηκε διαδικασία εργατικής διαφοράς για την άδικη απόλυση - για δεύτερη φορά - του συναδέλφου ταχυμεταφορέα Ευθύμη Καρκανιά από την ACS Ζωγράφου. Για τη συμπαράσταση στον απολυμένο πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από εκπροσώπους σωματείων (απουσίαζαν τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου καθώς και το κλαδικό ΣΕΤΤΕΑ), συναδέλφους και μέλη της Ταξικής Πορείας. 

Η επιθεωρήτρια εργασίας, που ανέλαβε την υπόθεση, δεν επέτρεψε να παρακολουθήσουν τη διαδικασία οι εκπρόσωποι των αλληλέγγυων σωματείων εκτός από τον εκπρόσωπο του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΤΑ. Ύστερα από τη διαμαρτυρία τους, την υπόθεση ανέλαβε η διευθύντρια του τμήματος, η οποία με τη σειρά της ζήτησε να προσκομισθεί αίτημα για την παράσταση των εκπροσώπων και έκλεισε την πόρτα του γραφείου, κι ας δήλωσε μάλιστα και "αριστερή" η μία από τις δύο. Προηγήθηκε η προκλητική εμφάνιση στο γραφείο ένστολου αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος αποχώρησε ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των αλληλέγγυων. 

Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόλυση με σαθρά και συκοφαντικά επιχειρήματα, ανίκανα όμως να αποκρύψουν την εκδικητική στάση των αφεντικών απέναντι στον απολυμένο συνάδελφο για τη συνδικαλιστική του δράση ως μέλος της ΑΠΕΤΤ. Αυτό που τώρα αναμένεται είναι η απόφαση η οποία θα βγει σε 10 μέρες.

Η προκλητική συμπεριφορά των επιθεωρητριών, οι προσπάθειες τρομοκράτησης και παραδειγματικής τιμωρίας αγωνιστών από την εργοδοσία, αποτελούν τα πιο απτά και ξεκάθαρα δείγματα της αντεργατικής πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα ξένα αφεντικά της. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμμιά ελπίδα όταν προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν ατομικά, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και στα σκονισμένα γραφεία των συστημικών υπηρεσιών. Η μόνη προοπτική βρίσκεται στους συλλογικούς αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: