...................

1 Φεβ 2017

Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση της ACS

Η εκδικητική απόλυσή σας παραδίδεται αυθημερόν!

Βαθιά εξυπηρετική και απόλυτα συνεπής, για άλλη μια φορά, η ACS. Έτσι φροντίζουν οι μεγάλες εταιρίες να διατηρούν την αξιοπιστία τους, να ανανεώνουν την εμπιστοσύνη που τους δίνεται. Αξιοπιστία για το σύστημα της εκμετάλλευσης, εμπιστοσύνη από αυτούς που θέλουν τους εργαζομένους σκλάβους στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρά τους. Ο λόγος για την ΑCS, το κατάστημα στην περιοχή Ζωγράφου, και τον εργαζόμενο που ‘’τόλμησε’’ ν’ αρθρώνει λόγο, Ευθύμη Καρκανιά. Εργαζόμενος στην ΑCS από το 2006, συμμετείχε σε όλες τις απεργίες και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως μέλος της ΑΠΕΤΤ, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Κάτι τέτοια δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Απολύθηκε δύο φορές, μια το 2009 γι’ αυτόν το λόγο και με σαθρές δικαιολογίες και μια στις 28 Δεκέμβρη το 2016, με την επίφαση… ανθρωπιστικών συναισθημάτων του υπευθύνου του καταστήματος .

Απολύθηκε δεύτερη φορά γιατί αγωνίστηκε και κέρδισε! Το 2009 ακολούθησε το δρόμο της κινηματικής υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων του. Με τη συμπαράσταση σωματείων, συλλόγων, εργατικών σχημάτων, πρωτοβουλιών γειτονιάς, με τα ψηφίσματα αλληλεγγύης να καταδικάζουν την απόλυσή του και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές, κέρδισε σε όλα τα αστικά τερτίπια. Δικαιώθηκε στο δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων, στο πρωτοδικείο και (σιγά μην τον αφήναν ήσυχο) στο εφετείο. Το 2013 επέστρεψε στη δουλειά του, όχι μόνο κερδίζοντας τη θέση του και τα δεδουλευμένα του αλλά έχοντας κερδίσει, με δικαστική απόφαση, τα εργασιακά δικαιώματα των ταχυδιανομέων στα λεγόμενα ‘’franchise’’. Ίδιες εργασιακές σχέσεις και ίδιο μισθό με την εταιρία που κατέχει τη Γενική Άδεια. Εργασιακό δικαίωμα που ‘’διαφεύγει’’ στους εργοδότες.
Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να μείνει ατιμώρητο. Έτσι, αφού κόπασε λίγο η μπόρα, η ΑCS τον περασμένο Δεκέμβρη απάντησε, για άλλη μια φορά, με εκδικητική απόλυση προσπαθώντας να διαμορφώσει την αίσθηση της φιλεύσπλαχνης εργοδοσίας. Τον νοιάστηκαν! Όπως νοιάζονται τα τελευταία χρόνια όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα, που τους ξεζουμίζουν και μετά τους πετάνε στο δρόμο γιατί έγιναν ‘’ακριβοί’’, που τους εξαναγκάζουν να δουλεύουν χωρίς ρεπό και αργίες, που η ανασφάλιστη εργασία είναι, ακόμα, άγραφος νόμος, που ο πενιχρός μισθός, όχι και απαραίτητο, να καταβάλλεται κάθε μήνα και η ιδέα και μόνο για συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση δικαιωμάτων να αποτελεί αιτία απόλυσης. Μόνοι τους απέκτησαν αυτό το θράσος; Όχι βέβαια, είναι το αποτέλεσμα της ανελέητης επίθεσης του κεφαλαίου στη χώρα μας, είναι η υποταγή στους δυνάστες των ‘’θεσμών’’, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει άξια την πολιτική των προηγούμενων, περνώντας το ένα μέτρο μετά το άλλο.

Για την Ταξική Πορεία, ο δρόμος της επίθεσης και της εξαθλίωσης των εργαζομένων δεν είναι μονόδρομος. Η πολιτική και συνδικαλιστική φίμωση δεν είναι ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’. Θέλουν να μας πείσουν ότι το μέλλον μας μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει. Για το λαό και τους εργαζόμενους δεν είναι έτσι. Οι καλύτερες μέρες έρχονται αν διεκδικήσουμε αυτά που μας αρνούνται, οι νίκες έρχονται στο δρόμο της πάλης και της συγκρότησης των δυνάμεων μας. Καμία εκδικητική απόλυση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Η Ταξική Πορεία καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 22 Φλεβάρη, στην Επιθεώρηση Εργασίας (Πατησίων 37), στις 9.30 για την άμεση επιστροφή του Ευθύμη Καρκανιά στην εργασία του

http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com