24 Φεβ 2017

Δράσεις στον Συλλόγο Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ για τους 9 διωκόμενους φοιτητές στην Ξάνθη

Με πρωτοβουλία των Αγωνιστικών Κινήσεων Νομικής πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων με αριστερές δυνάμεις (ΠΟΡΕΙΑ,ΑΡ.ΔΙ.Ν,ΑΡ.ΕΝ,ΕΑΑΚ), που ως επίδικο έθεσαν τη συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές, την προάσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των φοιτητών και την απάντηση στην γενικότερη κατεύθυνση φασιστικοποίησης που προωθεί το σύστημα.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θέλουν να προπαγανδίσουν περαιτέρω και να “γειώσουν” το ζήτημα και εκεί που…καίει περισσότερο.Δηλαδή στους Συλλόγους μας, τα όργανα πάλης των φοιτητών.Συλλόγους πως όπως τονίστηκε στις διαδικασίες πλήττονται εν συνόλω, και όχι μόνο στην Ξάνθη.

Χαρακτηριστικά και όπως υπογραμμίστηκε στο ψήφισμα-πρόταση που καταλήξαμε:

“Παρόμοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα και στη Νομική ΑΠΘ. Χαρακτηριστική είναι η επίμονη άρνηση της Κοσμητείας να παραχωρήσει αίθουσα για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, η άρνηση ακύρωσης μαθημάτων για τη διεξαγωγή τακτικής Γ.Σ. , το κατέβασμα πολιτικού υλικού, η οριοθέτηση και ο περιορισμός των χώρων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, η απαγόρευση πραγματοποίησης πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων μέσα στη σχολή.”

Συμφωνήθηκε η προσπάθεια διεξαγωγής εκδήλωσης στα πλαίσια του Συλλόγου με ομιλητές δύο από τους διωκόμενους, η οποία θα γνωστοποιήσει τα ζητήματα στον κόσμο της σχολής, καθώς και η διοργάνωση ρεμπέτικου γλεντιού οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των συμφοιτητών μας.Η πρόταση κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου.

Ακολουθεί το ψήφισμα:
Δεν υπάρχουν σχόλια: