....................................................

10 Φεβ 2017

Ξάνθη - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 φοιτητές

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους φοιτητές πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, έξω από τα δικαστήρια της πόλης. Περίπου 80 άτομα και για πάνω από δύο ώρες, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους με συνθήματα, απαιτώντας να σταματήσουν οι σχεδιαζόμενες διώξεις. Έντονη αλλά «διακριτική» ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο. Εκ μέρους των φοιτητών, κατατέθηκαν έγγραφες εξηγήσεις, με τις οποίες αρνούνταν όλες τις κατηγορίες, καθώς και ψηφίσματα αλληλεγγύης που έχουν εκδόσει μέχρι στιγμής δεκάδες σύλλογοι φοιτητών και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς. Αναμένονται οι επόμενες κινήσεις από μεριάς εισαγγελίας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αγώνας ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και αντιφασιστικής δράσης πρέπει να συνεχιστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com