...................

8 Φεβ 2017

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν σε συγκέντρωση, Πέμπτη 9/2, 12:00, στα Προπύλαια, ημέρα διεξαγωγής της προανακριτικής διαδικασίας στην Ξάνθη.

Στις 9/2 εννέα φοιτητές μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή μετά από κλητεύσεις που δέχτηκαν από την εισαγγελία Ξάνθης. Οι συγκεκριμένες κινήσεις από πλευράς εισαγγελίας ξεκίνησαν μετά από αλλεπάλληλες αναφορές και καταθέσεις του καθηγητή Παύλου, ο οποίος παραθέτει έναν κατάλογο φοιτητών ισχυριζόμενος ότι «ευθύνονται έμμεσα ή άμεσα για κλίμα βίας και τρομοκρατίας στο Πανεπιστήμιο», ότι «συνεργάζονται με καθηγητές και δρουν υπό την ανοχή της διοίκησης, ότι θέλουν να συγκυβερνήσουν το ΔΠΘ».

Είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής, στο πρόσωπο αυτών των φοιτητών, συγκεντρώνει όλο το μένος και την εκδικητική του διάθεση απέναντι σε όσους την περσινή χρονιά κινητοποιήθηκαν ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία, στα μαζικά κοψίματα και την εθνικιστική ρητορεία που προωθούσε. Αυτές οι κινητοποιήσεις στο τμήμα των ΗΜΜΥ, αυτή η συλλογική πάλη και ο αγώνας, που όταν παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά και πολιτικοποιούνται μπορούν να ανατρέψουν το αντιδραστικό κλίμα και να φέρουν νίκες, είναι που φοβάται ο Παύλος και ο κάθε Παύλος. Για αυτόν ακριβώς το λόγο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα υποταγής, φόβου και ποινικοποίησης του δικαιώματος στο συνδικαλισμό και τις συλλογικές διεκδικήσεις.

Οι διώξεις αυτές δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», μια παραφωνία στο «γενικό δημοκρατικό κλίμα». Κάθε άλλο. Το έδαφος για τέτοιες εξελίξεις παρέχεται απλόχερα από το σύστημα, που θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία του φιμώνοντας και διώκοντας κάθε φωνή διεκδίκησης. Ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι ένας ακόμα εκφραστής της επίθεσης στα πανεπιστήμια όπου προωθείται η ένταση των ταξικών φραγμών και η εντατικοποίηση, αλλά και η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει. Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι απέναντί τους οι φοιτητές δεν έχουν απλά έναν καθηγητή, αλλά σύσσωμο το σύστημα που προσπαθεί να προωθήσει την κατεύθυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, χρησιμοποιώντας και το καθηγητικό κατεστημένο.

Η πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων αποτελεί πάγια τακτική και έχει εκφραστεί αρκετές φορές και σε επίπεδο φοιτητικών κινητοποιήσεων με πιο πρόσφατα παραδείγματα το ευρωένταλμα για τους 5 φοιτητές, τις μηνύσεις σε φοιτητές από πλευράς πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ για πάρτι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μηνύσεις σε 12 φοιτητές του Συλλόγου Φυσικού στο Ηράκλειο για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στον τότε νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου το 2011. Ακόμα εκφράζεται και στην καρδιά της ΕΕ με τις διώξεις των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ με μόνη κατηγορία ότι είναι κομμουνιστές(!).

Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής προωθείται με συστηματικό τρόπο στο πλαίσιο της άγριας ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής επίθεσης στην εργατική τάξη και τους λαούς. Είναι ξεκάθαρο ότι εν όψει του νέου γύρου επίθεσης στα δικαιώματά μας, μας θέλουν τρομοκρατημένους και αφοπλισμένους. Μέσω των ακραίων κατασταλτικών μεθοδεύσεων που χρησιμοποιούν σπέρνουν τον φόβο, γιατί πολύ απλά οι ίδιοι φοβούνται τις αντιστάσεις μας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στο λαό και τη νεολαία κυνηγώντας όποια φωνή τους αντιτίθεται και αγωνίζεται ενάντια τους. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται αυτή τη φορά σε βάρος των συγκεκριμένων φοιτητών στη Ξάνθη. Η υπόθεση αυτή αφορά όλους μας, αφού χτυπιούνται συνολικά οι συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Τα όπλα μας απέναντι στην φασιστικοποίηση και στην τρομοκρατία είναι ο συλλογικός, οργανωμένος και ανυποχώρητος αγώνας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com