...................

28 Φεβ 2017

Χανιά: να αθωωθούν οι 3 διαδηλωτές

Η βιομηχανία διώξεων ενάντια σε αγωνιστές, διαδηλωτές και σε καθένα που αντιστέκεται δεν έχει τέλος και στα Χανιά. Άλλη μια δίκη, η 5η στη σειρά τον τελευταίο διάστημα θα γίνει αύριο 1 Μάρτη.

Σέρνονται σε δίκη 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε διαδήλωση στις 25 Μάρτη 2013. Την εποχή που σ’ όλη την χώρα γινόντουσαν μαζικές διαδηλώσεις για να μην περάσουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

Οι δίκες αυτές, όπως και οι καταδίκες συνδικαλιστή των ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη, η παραπομπή σε δίκη φοιτητών στη Ξάνθη, και στο Ηράκλειο και τόσες άλλες, ένα μήνυμα θέλουν να στείλουν προς το λαό. Όποιος αγωνίζεται θα βρει απέναντι του το οργανωμένο αστικό κράτος να υπερασπίζεται τη βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα μέτρα εξαθλίωσης (κλείσιμο της αξιολόγησης) και καταλήστευσης των εργαζομένων.

Όταν έχει μετατρέψει τον τόπο σε ξέφραγο αμπέλι να αλωνίζουν τα ιμπεριαλιστικά κοράκια και να λυμαίνονται τον πλούτο του τόπου μας, όταν ισχύει η ετεροδικία για τους νατοϊκούς ράμπο που συμπεριφέρονται σαν κατακτητές, οι δίκες αυτές αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την παραπομπή σε δίκη των τριών διαδηλωτών και απαιτούμε την αθώωση τους.

Ο μόνος δρόμος να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την απεργία, το δικαίωμα στην αντίσταση για τη ζωή και το δίκιο μας είναι να ξαναβγούμε μαζικά στο δρόμο ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνουν, ενάντια στη χρησιμοποίηση του τόπου μας σαν ορμητήριο πολέμου Η κάθε οργάνωση και ο κάθε αγωνιστής σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι ανάγκη να κινηθεί, δρώντας από κοινού για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατικές ελευθερίες.

Χανιά, 28-02-2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
http://protovouliantistasis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com