....................................................

21 Φεβ 2017

ΚΚΕ(μ-λ): Όχι στη νέα συμφωνία που ισοπεδώνει τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα - συγκέντρωση στα Χαυτεία, 22/2

 Μια ακόμη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, μια ακόμη υποθήκευση των δικαιωμάτων και της ζωής λαού και εργαζομένων. Αυτή είναι η ουσιαστική κατάληξη της πολυσυζητημένης συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ χθες 20 Φλεβάρη. Γιατί πρόκειται για μια συμφωνία που βάζει τους όρους για έναν νέο, ακόμη πιο άγριο γύρο αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης. Πρόκειται για μια συμφωνία που ξαναβάζει στο βωμό των συμφερόντων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού το λαϊκό εισόδημα, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Πνιγμένη στα αδιέξοδά της, αλλά σταθερά προσηλωμένη στην υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση που το καλοκαίρι του 2015 δεν δίστασε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο υποταγής, χθες προσυπέγραψε την προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων που θα ισχύσουν από το 2018.
Παρά τις κυβερνητικές κορόνες και τα παχιά λόγια, και προκειμένου να κλείσει η λεγόμενη «δεύτερη αξιολόγηση», μια ακόμη «κόκκινη γραμμή» παραβιάστηκε από μια κυβέρνηση που τολμά να θριαμβολογεί πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων.
Κι άλλη μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή επέκταση της φοροληστείας· κι άλλη μείωση στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, δηλαδή μεγαλύτερη εξαθλίωση των συνταξιούχων· νέα αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, δηλαδή νέα εκτόξευση της ανεργίας και επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα. Αυτά είναι μερικά από όσα προσυπέγραψε με τα αρπακτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ η κυβέρνηση.
Και, προκλητικά αδιάφορη για τα δεινά του λαού και των εργαζομένων, τολμά να πανηγυρίζει για επιτυχία, για κάποια μελλοντικά και αόριστα «ισοδύναμα» που δήθεν θα ισοφαρίσουν (εάν φυσικά τα εγκρίνουν οι ιμπεριαλιστές) τα βάρη από τα νέα μέτρα! Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα επιβάλουν μέτρα για να τα ακυρώσουν!!!
Δυστυχώς για το λαό, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Και η «κοινή κατανόηση ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς» που αναφέρει το Γιούρογκρουπ στην ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίαση, μόνο νέα δεινά μπορεί να σημαίνει για το λαό και τους εργαζόμενους. Γιατί επιβεβαιώνει ότι κύριο μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να αποδείξει στα ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ότι είναι με το μέρος τους, άξιος διαχειριστής του σάπιου συστήματός τους. Και ότι μπορεί να παλινωδεί κάθε τόσο ανάμεσα στους ανταγωνισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά δεν έχει καμία διάθεση να αμφισβητήσει το καθεστώς της εξάρτησης της χώρας από τις μεγάλες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν τη νέα αντιλαϊκή και αντεργατική συμφωνία. Να βγει μαζικά στους δρόμους και να καταγγείλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να οργανωθεί η μαζική, αγωνιστική απάντηση για να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων. Να μπει φραγμός στη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, να μπουν οι όροι για την ανατροπή της.
Σε αυτήν την κατεύθυνση και ως μια απαραίτητη, πρώτη, άμεση απάντηση το ΚΚΕ(μ-λ) έχει ήδη προγραμματίσει συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, εξορμήσεις σε μια σειρά πόλεις, ενώ θα συνεχίσει να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές για την από κοινού απάντηση αυτής της νέας πρόκλησης.
Τρίτη 21/2/2017
ΑΘΗΝΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Τετάρτη 22/2, 6:00 μ.μ.
Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

11 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/2/17, 1:35 μ.μ.

  Το ΠΑΜΕ πορεία χθες,εσείς σήμερα,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την άλλη Πέμπτη.Τρείς ξεχωριστές πορείες,για το ίδιο θέμα.Καλά πάμε.Κατά τ'άλλα πρόσκληση κοινής δράσης εσείς,πρόσκληση κοινής δράσης (εδώ και δύο βδομάδες) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Στου κουφού την πόρτα…
  ΓΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος22/2/17, 1:55 μ.μ.

  Θα παρει μερος και το Μ-ΛΚΚΕ η εστω η Λαικη-Αντιμπεριαλιστικη Συνεργασια. ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Λαϊκή Αντίσταση πρότεινε συγκέντρωση για τη Δευτέρα, τη μέρα διεξαγωγής του γιούρογκρουπ. Δεν ευοδώθηκε.

  Μετά την απόφαση της Δευτέρας το ΚΚΕ(μ-λ) πρότεινε για χθες. Επίσης δεν πέρασε. (Λεπτομέρειες σε άλλη ανάρτηση τις επόμενες μέρες).

  Σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείεται η συμμετοχή μας στις 2 του Μάρτη. Ούτε την αποκλείουμε.

  Έως τότε τίποτα δεν εμποδίζει το ΚΚΕ(μ-λ) να κάνΕΙ μια δική του καμπάνια πανελλαδικά για να πει την άποψή του για τις εξελίξεις. Κάθε οργάνωση, κάθε κόμμα, κάθε σχήμα, έχει νομίζω το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να απευθύνεται στο λαό και να λέει την άποψή του ανεξάρτητα από το αν προχωρούν τα κοινοδρασιακά ή όχι και δε νομίζω ότι έρχονται σε κόντρα. Το σημερινό στην Αθήνα είναι κομματικό όπως και άλλα που θα γίνουν σε άλλες πόλεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος22/2/17, 2:22 μ.μ.

  Αυτό σε πείραξε; Εδώ ημέρα πρωτομαγιάς γίνονται 3 και 4 ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Πλήρης διάλυσης. Ποιος φταίει τώρα τι να πω και δεν μιλάω για τους συνήθεις υπόπτους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αυτοί ξέρουμε τι ρόλο βαράνε μιλάω για την κομμουνιστική αριστερά. Ο ένας δεν αποδέχεται εξάρτηση-ιμπεριαλισμό και εθνική ανεξαρτησία λες και είμαστε μικροιμπεριαλιστές ανεξάρτητοι, ο άλλος δεν θέλει μεταβατικούς στόχους όπως τους χαρακτηρίζει και προτάσεις πχ για το χρέος,τα μέσα παραγωγής, το νόμισμα κλπ (λες και μπορείς να πείσεις το κόσμο χωρίς προτάσεις συγκεκριμένες) και στο τέλος δεν μπορούν να συννενοηθούν ούτε για κοινές πορείες ενάντια στο 4ο μνημόνιο που έρχεται.

  ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ....

  V For Viva La Revolution

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος22/2/17, 4:48 μ.μ.

  Όχι φίλε V! Βολικό το σχήμα "όλοι ίδιοι είναι" αλλά η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Άλλοι είναι που λειτουργούν με μικροηγεμονισμούς και καλούν σε συζητήσεις προαποφασισμένων σε κλειστά γραφεία κάνοντας εμπόριο ενότητας μαζί με μπόλικη αμεσοδημοκρατικό κινηματισμό του "από τα κάτω" και άλλοι που εννοούν πραγματικά τη κοινή δράση καλώντας σε ανοιχτές συσκέψεις ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις περί ιμπεριαλισμού και εξάρτησης!

  Υ.Γ.: Πραγματικά η ύπαρξη χιλιάδων κατεβατών με "προτάσεις" και "προγράμματα" των τελευταίων 6 δεκαετιών, σε άπειρες παραλλαγές, δεν σ' έχει κάνει να σκεφτείς ότι τελικά δεν είναι οι προτάσεις το πρόβλημα αλλά κάτι άλλο που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος22/2/17, 7:10 μ.μ.

  Βρε εγώ δεν λέω ότι είναι όλοι το ίδιο και σε αυτά που λες δεν έχεις άδικο αλλά πες και τι προτείνεις σε συγκεκριμένα πράγματα. Να στο πω αλλιώς; Έχω κουραστεί να ακούω μόνο από τον Καζάκη ή τους Λαφαζάνηδες και τους Αλαβάνους για το πως θα πάμε σε εθνικό νόμισμα. Πες και εσύ κάτι γι'αυτό αφού έτσι και αλλιώς υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είστε φυσικά έξω από την ΕΕ, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και αυτή την εξουσία. Τοποθέτησε τα ζητήματα αυτά στη δική σου πολιτική σκέψη όχι των Ανταρσαίων, Λαφαζάνηδων κλπ. Αν εσένα σε ρωτήσει ένας πολίτης έξω στο δρόμο ποια είναι η άποψή σου για το χρέος, το νόμισμα τι θα του πεις εσύ; Πες τι πρέπει να γίνει με το χρέος, τις τράπεζες,τα εργοστάσια κλπ. Αλλιώς δεν σε πιστεύει ο άλλος.

  Μην το παραβλέπετε αυτό είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό για μένα δεν είναι κακό να μιλάς και συγκεκριμένα. Ναι έτσι είναι αυτοί που παρουσιάζουν αυτά τα κατεβατά που λες δεν γίνονται πιστευτοί. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ούτε και εσείς. Τώρα που το σκέφτομαι κανείς μας δεν γίνεται πιστευτός. Στα άλλα που λες δεν διαφωνώ.

  V For Viva La Revolution

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος23/2/17, 1:10 π.μ.

  Η αγωνία είναι πραγματική. Αλλά υπάρχει για όποιον θέλει να μάθει τοποθέτηση στα "ζητήματα αυτά στη δική μας πολιτική σκέψη και όχι των Ανταρσαίων, Λαφαζάνηδων κλπ.". Και αν με ρωτήσει εμένα "ένας πολίτης έξω στο δρόμο ποια είναι η άποψή σου για το χρέος, το νόμισμα; ...Πες τι πρέπει να γίνει με το χρέος, τις τράπεζες,τα εργοστάσια κλπ." θα του απαντήσω με όσα έχω συζητήσει με τους συντρόφους και έχω διαβάσει στα έντυπα της οργάνωσης με την οποία συμφωνώ. Οπότε το ερώτημα "τι θα απαντήσω" σε ένα σχόλιο πέντε γραμμών δεν έχει νόημα εκτός από το να προκαλέσει εντυπώσεις ότι "δεν απαντάς", παρά την πραγματική αγωνία αυτού που ρωτάει.

  Καλοπροαίρετος σύντροφος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος23/2/17, 12:08 μ.μ.

  Επειδή είμαι της πράξης πες λοιπόν ότι είμαι ένας τέτοιος πολίτης καλοπροαίρετε σύντροφε. Συζητάμε στο δρόμο για την κατάσταση σήμερα. Κάποια στιγμή σου κάνω τις ερωτήσεις: Πως θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα; Πως το σκέφτεστε εσείς; Θα γίνει υποτίμηση του νομίσματος και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στο λαό; Μήπως θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και τον εργαζόμενο; Θα επηρεάσει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές; Θα έχουμε ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και πως μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε αυτά; Πως θα αποφύγουμε αυτά τα προβλήματα; Με το χρέος; Θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών; Πως θα γίνει αυτό με ποια διαδικασία; Ποια είναι η σκέψη σας γι'αυτό και η άποψή σας; Τι θα γίνει με τα κεφάλαια που θα θελήσουν να φύγουν; Θα προχωρήσουμε σε εθνικοποιήσεις του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων κλπ; Είναι εφικτά όλα αυτά σήμερα που είμαστε σε αυτήν την κατάσταση χρεοκοπημένοι και δεμένοι χειροπόδαρα από τα μνημόνια και πως θα υλοποιηθούν; Πρέπει να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα σήμερα και να φύγουμε από την ΕΕ; Συμφέρει το λαό; Γιατί κομμουνιστές πχ το ΚΚΕ μας λέει ότι αυτό σήμερα είναι καταστροφή ναι μου το έχουν ρωτήσει και αυτό εκεί μας κατάντησαν οι ΚΚέδες.

  Αυτά είναι μερικά μόνο από αυτά που ρωτάει ο κόσμος σε σχέση με τον άλλο δρόμο έξω από την ΕΕ και αυτή την πολιτική. Το ξέρω γιατί και εγώ συζητάω με τον κόσμο έξω και έχει δίκιο που ψάχνεται και αναρωτιέται για αυτά τα πράγματα ειδικά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Και πρέπει να παίρνει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις ειδικά από εμάς. Γιατί αυτά που σου είπα τα χρησιμοποιεί ο εχθρός και τρομοκρατεί το λαό ότι δήθεν δεν θα τρώμε, δεν θα έχουμε φάρμακα, θα απομονωθούμε, ότι αν θίξουμε το μεγάλο κεφάλαιο θα επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων και τέτοια, δεν μπορείς να αρνηθείς το χρέος και τέτοια.

  Πως θα απαντούσες εσύ στα παραπάνω ερωτήματα;

  V For Viva La Revolution

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο λαός, η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία παίζουν κανένα ρόλο για σένα V For Viva La Revolution;

  Γιατί ναι μεν ο λαός μπορεί να τα ρωτάει αυτά γιατί του τα επιβάλει το σύστημα, δυστυχώς και η αριστερά που αδυνατεί να αρθρώσει ανεξάρτητο από το σύστημα λόγο, αλλά από τα δικά σου ερωτήματα λείπει το βασικότερο. Ο ίδιος τι θα κάνει; Θα δημιουργήσει τους όρους για να κατακτήσει αυτά που δικαιούται, έως και την εξουσία, ανεξάρτητα από τα φοβικά ερωτήματα που του θέτει το σύστημα και μας παραθέτεις, χάρην του διαλόγου ελπίζω, εσύ τώρα;

  Θα διεκδικήσει σταθερή δουλειά, ικανοποιητικό μισθό, δωρεάν περίθαλψη και σπουδές, σπίτι και ότι άλλο δικαιούται ερχόμενος έτσι σε σύγκρουση με αυτούς που τον καλούν να λύσει το δικό τους πρόβλημα θέτοντάς του αυτά τα ερωτήματα; Είτε ιμπεριαλιστές, ΕΕ και ΝΑΤΟ - αυτό το τελευταίο μη το ξεχνάμε - λέγονται είτε ντόπιο κεφάλαιο και κυβερνήσεις του; Ερχόμενος σε σύγκρουση με "αριστερές" λογικές που ουσιαστικά του λένε ότι αν δεν λυθεί το χρέος για παράδειγμα τότε αυτός δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα; Αλλιώς γιατί το προτάσουν ως αίτημα πάνω απ' όλα;

  Σήμερα με τη κατάσταση του κινήματος και της αριστεράς τίποτα από αυτά δεν είναι εφικτά προς όφελος του λαού, για να ακριβολογώ ούτε καν αυτά! Έχουμε δώσει τις απαντήσεις μας για όλα τα ερωτήματα αναλυτικότατα. Τα προβλήματα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών δεν πρέπει να είναι και δικά του αλλιώς καταλήγουμε σε αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια.

  Είναι καιρός οι αριστεροί και οι κομμουνιστές να επιστρέψουν στις ρίζες τους και να ασχοληθούν με αυτά με τα οποία κόντεψαν κάποτε να αλλάξουν το κόσμο, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού στο σύνολό του, με την οργάνωσή του και τη διεκδίκηση αυτών των συμφερόντων του. Ο λαός και οι αγώνες του θα δώσουν και τις αναγκαίες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα.

  Απαντήσεις που αναζητούν μια άλλη κυβέρνηση στα πλαίσια του συστήματος και με λογικές που υποκρύπτουν εθνικοανεξαρτησιακού τύπου συνεργασίες με - ανύπαρκτα εξάλου - κομάτια της αστικής τάξης που θα σώσουν το λαό εμείς δεν έχουμε. Άλλωστε έχουμε πείξει από τέτοιες τις τελευταίες δεκαετίες και γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη συζήτηση από το "από τα κάτω" και μετά φτάνουμε και στο "από τα πάνω"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος23/2/17, 11:18 μ.μ.

  Μα δεν διαφωνώ σε αυτά που λες συμφωνώ. Αφού το είπα οι προτάσεις αυτές για μας δεν είναι διαχειριστικές ούτε κυβερνητικές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο όπως το θέτεις εσύ. Δηλαδή το ΚΚΕ που είχε θέση που έλεγε ξεκάθαρα ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ήταν σοσιαλδημοκρατικό δεν ήταν υπέρ της επανάστασης ή ήθελε άλλη διαχείριση του ελληνικού καπιταλισμού ή δεν πάλευε για να είναι ο λαός αυτός που θα το επιβάλει; Δεν νομίζω να το πιστεύεις αυτό.

  Ειδικά για τα χρέη και ο ίδιος ο Λένιν το 1915 όχι το επαναστατικό 1917 έλεγε: "Σαν θετικό σύνθημα που τραβάει τις μάζες στον επαναστατικό αγώνα και εξηγεί την ανάγκη των επαναστατικών μέτρων για "δημοκρατική" ειρήνη θα πρέπει να ριχτεί το σύνθημα: άρνηση πληρωμής των δημόσιων χρεών". Οι μπολσεβίκοι άλλωστε είχαν ήδη υιοθετήσει το αίτημα για ακύρωση των τσαρικών χρεών πολύ πιο πριν την επανάσταση γιατί κατάλαβαν ότι είναι αίτημα που μπορεί να τραβήξει τις μάζες στην επανάσταση όπως έλεγε και ο Λένιν.

  Το θέμα λοιπόν είναι όχι οι προτάσεις αλλά σε τι πλαίσιο εντάσσονται. Αν εντάσσονται σε ένα πλαίσιο που λέει ότι μια κυβέρνηση αριστερή σήμερα θα τα εφαρμόσει αυτά χωρίς έναν λαό μπροστάρη και επαναστατημένο ( πχ ΛΑΕ, Ανταρσύα) και χωρίς να ανατραπούν οι κυρίαρχες δυνάμεις ναι τότε αυτό είναι ρεφορμισμός και φυσικά δεν υποστήριζε αυτό ο Λένιν. Μα δεν λέμε όμως εμείς αυτό. Άρα τι φοβάστε και δεν τα λέτε; Είναι λάθος για μένα πρέπει να παρουσιάζεις προτάσεις για τέτοια σοβαρά ζητήματα να λες τι προτείνεις. Αλλιώς σε αντιμετωπίζουνε ως ακόμα έναν γραφικό. Πρέπει να πείσεις τον κόσμο ότι όλα αυτά είναι εφικτά διαφορετικά θα βγαίνει ο κάθε Πορτοσάλτε και Μπογδάνος και θα τον τρομοκρατούν.

  V For Viva La Revolution

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος27/2/17, 7:02 μ.μ.

  Δεν λέω, καλό είναι όλα αυτά να τα σκεφτούμε (τα περί «μετάβασης» κ.λπ), αλλά όχι σαν στρατηγοί χωρίς στρατό. Εξάλλου, τέτοιοι «στρατηγοί» που έχουν για όλα προτάσεις έρχονται πάντα όταν δεν υπάρχει στρατός και την κάνουν πάντα (όπως συνέβη), μόλις εμφανιστεί ο «στρατός» (γιατί στην πραγματικότητα ψάχνουν ψηφοφόρους στήριξης του δικού τους «ευφυέστατου σχεδίου ανατροπή»). Τα σχέδια δεν μαγειρεύονται ερήμην αυτών για τους οποίους προορίζονται.
  Μη αναγνώριση του χρέους, διαγραφή, εθνικοποίηση, εθνικό νόμισμα; Κανένα πρόβλημα! Αλλά η «μη αναγνωρίσει του χρέους» αφορά μια εργατική συνείδηση που πρέπει να οικοδομηθεί, για να μη βλέπει το χρέος σαν φραγμό για διεκδικήσεις (όπως το βλέπει σχεδόν όλη η αριστερά που φλυαρεί για την «κεντρικότητα» του χρέους και του νομίσματος), ναι, να το «παραβλέψει» μαζί με την εθνικοποίηση και το νόμισμα γιατί έχει δικαίωμα να αγωνίζεται χωρίς ζητάει να λυθούν πρώτα αυτά τα ζητήματα-ζόρια της αστικής τάξης.
  Κάποτε οι κομμουνιστές όταν τους ρωτούσαν για το χρέος απαντούσαν… αθυρόστομα ότι είναι ένα παλούκι που έχει στο κώλο της η αστική τάξη και θέλει να το βάλει στο κώλο της εργατικής τάξης. Σήμερα μας λέει η αριστερά ότι είναι ένα «πρόβλημα για όλους»!
  Αντίθετα, η διαγραφή, το νόμισμα, η εθνικοποίηση κ.λπ αφορά μια επαναστατική διαδικασία που θέτει ζήτημα «ποιος έχει την εξουσία». Κι επειδή δεν τολμάει κανείς να παραδεχτεί ότι «συμπεριφέρεται σαν νοητικά καθυστερημένος», οπότε κάνεις δεν βάζει βέβαια σήμερα ζήτημα κατάκτησης της εξουσίας από την εργατική τάξη, φλυαρούν για το χρέος, το νόμισμα, τις εθνικοποιήσεις προσπερνώντας το ζήτημα της εξουσίας (αν ποτέ μπορεί να προσπεραστεί), για να ψαρέψουν ψήφους σε αστικές θάλασσες.

  ΥΓ. Φαντάζομαι ότι αν και ξεπέρασα το σχόλιο των «5 γραμμών» φυσικά και δεν απάντησα… επαρκώς στο πρόβλημα.

  Καλοπροαίρετος σύντροφος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com