....................................................

17 Φεβ 2017

Κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του περιοδικού «Αντίθεση»

Κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του περιοδικού «Αντίθεση». Παρ’ ότι μεσολάβησε μεγάλο διάστημα από το προηγούμενο τεύχος, η επανέκδοση της «Αντίθεσης» επιβεβαιώνει τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε να προβάλλουμε πολιτικά και ιδεολογικά κείμενα που κρίνουμε ότι βοηθάνε στην ανασυγκρότηση της κομμουνιστικής κατεύθυνσης στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ξεπερνώντας, πιστεύουμε σε ικανοποιητικό βαθμό, τα προβλήματα που συναντήσαμε στην έκδοση αυτού του περιοδικού με συνέπεια, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε –έστω και ανά εξάμηνο– αυτήν την πολιτική επικοινωνία.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα πολιτικά κείμενα για τη διεθνή κατάσταση και για τις διεθνείς συμφωνίες, αλλά και ένα θεωρητικό κείμενο του 2012 για τη μαρξιστική διαλεκτική και τις αντιθέσεις στη φύση, ενώ -με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη ΜΠΠΕ- αναδημοσιεύεται κείμενο που παρουσιάστηκε στο Peking Review το 1970, που υπερασπίζεται την προλεταριακή άποψη για την εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com